Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Συνάντηση με εργαζόμενους στην εταιρία OELD

Δημοσιεύτηκε στις

Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποίησε την Κυριακή 1η Μαρτίου το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού με εργαζόμενους που μέσω απόσχισης βρέθηκαν να δουλεύουν από την  Τράπεζα Πειραιώς στην εταιρεία OELD. Οι συνάδελφοι αυτοί ενημερώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο από την εταιρεία OELD ότι θα απολυθούν τον Απρίλιο εξαιτίας της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς  να διακόψει τη συνεργασία της με την εταιρεία. Μάλιστα ενώ η «συμφωνία» για τη μεταφορά του προσωπικού στην εταιρεία OELD που είχε υπογράψει το αντιπροσωπευτικό σωματείο της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ), με τις ευλογίες της ΟΤΟΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει την υποχρέωση να επαναπροσλαμβάνει κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές της ανάγκες, τους υπαλλήλους της νέας εταιρείας που προέρχονται από την Τράπεζα Πειραιώς και έχουν μείνει χωρίς εργασία, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν, αξιοποιώντας νομικές ερμηνείες και παράθυρα η Τράπεζα αρνείται να υλοποιήσει τη συμφωνία αυτή.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνες είναι τέτοιες «συμφωνίες» και πόσες  παγίδες για τους εργαζόμενους κρύβουν, καθώς οι τράπεζες καθημερινά παραβιάζουν  συνεχώς όχι μόνο τις επιχειρησιακές «συμφωνίες» αλλά και ακόμη και την κλαδική σύμβαση  (είναι χαρακτηριστικές οι δεκάδες απλήρωτες υπερωρίες που δουλεύουν συνάδελφοι σε όλες τις τράπεζες…)!

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ανέδειξε για μια ακόμη φορά την ανάγκη  αγωνιστικών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων, όπως είχε κάνει από την πρώτη στιγμή που  έγιναν γνωστά τα σχέδια της OELD. Η όποια δικαστική διεκδίκηση πρέπει να  συνοδεύεται από συλλογικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που, ακόμα  και θετικές για τους εργαζόμενους αποφάσεις των δικαστηρίων δεν εφαρμόζονται  από την εργοδοσία. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη με κινητοποιήσεις και  αγωνιστικό ξεσηκωμό να επιβάλουν το δίκιο τους. Οι συνάδελφοι που εργάζονται στην OELD  να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψή  τους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού  και να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι σε αυτούς που βλέπουν ως κόστος τις ζωές  μας και δεν διστάζουν να στέλνουν στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους. Να απαιτήσουν την  άμεση επαναπρόσληψή τους από την Τράπεζα Πειραιώς, με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Για τις διώξεις στρατευμένων

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Αθήνας,  καταδικάζει απερίφραστα τις απαράδεκτες διώξεις και τις ποινές...

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής: To 2o ΣΕΤΗΠ Fest είναι γεγονός

To 2o ΣΕΤΗΠ Fest είναι γεγονός! Το Σάββατο 16 Μάη στο Λόφο Λαμπράκη - στο...

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: Καταγγελία για τη μετακίνηση ψυχιάτρων από το Δαφνί προς το Δρομοκαΐτειο

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική της 2ης Υ.Πε. και της Ιατρικής...