Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Όλοι στη Γενική Απεργία 9 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης», της ανταγωνιστικότητας και της «απελευθέρωσης της ενέργειας» έχουν επιβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους και στο λαό αβάσταχτη ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια και ανασφάλεια για τη «βαρυχειμωνιά» που έρχεται. Η «κανονικότητα» που θέλουν να μας επιβάλουν φτάνει στο προκλητικό σημείο της παραδοχής κυβερνητικών στελεχών που διαμηνύουν ότι «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει»!

Είναι τόσο αδίσταχτοι Κυβέρνηση και εργοδότες που οι τραπεζίτες ετοιμάζουν αντεργατικά μέτρα, προκειμένου να πετύχουν την ενεργειακή εξοικονόμηση που τους επιβάλει η ΕΕ.  Έτσι, αρχίζουν να επεξεργάζονται πχ νέο κύμα τηλεργαζόμενων (που φυσικά θα πληρώνουν το ρεύμα στο σπίτι τους χωρίς τη συμβολή της τράπεζας) ή ακόμη και θα ορίσουν συναδέλφους «υπεύθυνους» σε κάθε κατάστημα για την ενεργειακή εξοικονόμηση. Και θα δούμε κάποια στιγμή μες στο καταχείμωνο να κλείνουν τα κλιματιστικά, να μειώνεται ο φωτισμός κι άλλα τέτοια τραγελαφικά…

            Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η ζωή μας (εν έτει 2022) θα εξαρτάται από ένα pass ή ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα ψίχουλα που μας σερβίρουν κάθε τόσο με τα vouchers. Απαιτούμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας. Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που κάποιοι εργοδότες στον κλάδο μας πέταξαν την ίδια στιγμή που μας είχαν κατακλέψει τα προηγούμενα χρόνια. Απαιτούμε να υπογραφούν συμβάσεις εργασίας σε κάθε επιχείρηση του κλάδου μας. Συμβάσεις με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους του Χρηματοπιστωτικού, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Απαιτούμε να παρθούν μέτρα για φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλους. Κανείς να μη μείνει ούτε ένα λεπτό χωρίς ρεύμα και θέρμανση μες στο καταχείμωνο.

Μπροστά στα σχέδια τους θα βρουν εμπόδιο τη δική μας απόφαση και δράση.

Δεν έχουμε άλλο περιθώριο για χάσιμο.

Κόντρα στη λογική της ατομικής ευθύνης οργανώνουμε συλλογικά την πάλη μας απέναντι στην ακρίβεια και τη χαμοζωή. Όσο οι εργοδότες του κλάδου μας θα συνεχίζουν να υλοποιούν τα σχέδια τους, εμείς θα ορθώνουμε τείχος αντίστασης. Θα τους επιστρέψουμε τη βαρυχειμωνιά που μας ετοιμάζουν. Εκείνοι θα συνεχίζουν με τη δική τους συνταγή όσο δεν αντιδρούμε. Μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε νέα εθελούσια στην Τράπεζα Πειραιώς. Προχωράνε σε νέα κλείσιμο καταστημάτων. Η εντατικοποίηση και η τηλεργασία σε πολλούς εργασιακούς χώρους αυξάνει ραγδαία. Η ΕΤΕ ετοιμάζει τη δική της απόσχιση για τη Διεύθυνση καρτών, ακολουθώντας το παράδειγμα των υπόλοιπων τραπεζών. Στις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου συνεχίζουν αμείωτα οι απολύσεις, η απληρωσιά. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο λαός συνεχίζει να πληρώνει την κερδοφορία των εργοδοτών μας με νέο κύμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

 ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

Δεν έχουμε αυταπάτες! Δεν πιστεύουμε ότι η λύση στα προβλήματά μας θα έρθει από μόνη της! Δεν τσιμπάμε στις υποσχέσεις που παραπέμπουν σε λύσεις μετά τις εκλογές και στην υποτιθέμενη αλλαγή που θα επιφέρουν καλλιεργώντας την αναμονή. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Ξέρουμε πολύ καλά πως ό,τι κατάφεραν οι εργαζόμενοι να κερδίσουν όλα αυτά τα χρόνια ήρθαν μετά από μεγάλους και σκληρούς αγώνες και διεκδικήσεις στους χώρους δουλειάς απέναντι στους εργοδοτικούς μηχανισμούς και την κρατική καταστολή. Τα παραδείγματα της COSCO, της ΛΑΡΚΟ, της «e-food», των Λιπασμάτων και των Πετρελαίων Καβάλας αποτελούν πυξίδα. Η σθεναρή απάντηση των εργαζομένων της PDS στον κλάδο μας απέναντι στις απολύσεις που έκανε το καλοκαίρι η εργοδοσία, η πάλη των εργαζομένων της SIA (First Data) για την υπογραφή της επιχειρησιακής τους σύμβασης και οι αυξήσεις στο μισθό που επέβαλαν αυτοί οι αγώνες, είναι τεράστια πείρα για μας.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 9/11 

Οργανώνουμε πολύμορφη δράση για τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση:

–       Μέσα στους χώρους δουλειάς, στα καταστήματα των τραπεζών, στις εταιρείες του κλάδου και τα δικηγορικά γραφεία καλούμε σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ και συγκεντρώσεις εργαζομένων. Συζητάμε για την προετοιμασία της απεργίας, για να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

–       Συμμετέχουμε στη σύσκεψη των σωματείων στις 5 Οκτώβρη στις 6.30μμ στο Σπόρτινγκ.

–       Οργανώνουμε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου μας την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στην πλατεία Μητροπόλεως και ώρα 6μμ.

 Καλούμε όσα σωματεία του κλάδου δε συμβιβάζονται με αυτή την άσχημη κατάσταση να πάρουν μέρος στη σύσκεψη της 5 Οκτώβρη στο Σπόρτινγκ, να οργανώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση στους χώρους δουλειάς με κλιμάκωση την απεργιακή κινητοποίηση.

Συσπειρωνόμαστε στο Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού. Διεκδικούμε:

ü  Πραγματικές αυξήσεις στο μισθό πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

ü  Φθηνό ρεύμα και είδη πλατιάς κατανάλωσης για όλους. Βάζουμε τέρμα στην ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα. Απαιτούμε να μας καλύπτει η εργοδοσία το 100% του κόστους της τηλεργασίας και της επιβάρυνσης των νοικοκυριών μας σε ρεύμα, ίντερνετ, πετρέλαιο.

ü  Τα μέτρα που ετοιμάζουν για εξοικονόμηση ενέργειας να μην τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Μη διανοηθούν να κλείσουν κλιματιστικά και φώτα μες στο καταχείμωνο.

ü  Κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα, κανένα να μην πέσει στα χέρια τραπεζιτών και funds. Δε ξεγελιόμαστε από τις φωνές για τράπεζες «δημόσιου ελέγχου» και εθνικοποίηση τραπεζικών συστημάτων. Όποιος και να έχει το πάνω χέρι, την ίδια πολιτική θα ασκεί. Θα χρηματοδοτεί τις μεγάλες επιχειρήσεις και επενδύσεις για την «ενεργειακή μετάβαση» σε βάρος του λαού.

ü  Περιφρουρούμε το ωράριό μας. Αποκρούουμε τις απειλές για παραμονή στο χώρο εργασίας μετά το ωράριο, με ή χωρίς ψηφιακή κάρτα.

ü  Καμία απόσχιση- καμία απόλυση.

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...