Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού : Όχι στην απόσχιση που ετοιμάζει η ΕΤΕ

0
image_pdfimage_print
  • OΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΛΤ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ DoValue
  • ΜΟΝΙΜΗ KAIΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η διοίκηση της ΕΤΕ από τη στιγμή που πούλησε το 80% του χαρτοφυλακίου της για να ξεφορτωθεί τα κόκκινα δάνεια, συνομολόγησε και στη μεταφορά των εργαζομένων στη DoValue. Μικρή σημασία έχει αν είναι 150 ή λίγο περισσότεροι, πόσο μάλλον αν ανήκουν στον Κανονισμό της ΕΤΕ ή είναι συνάδελφοι «δανεισμένοι» από την ICAP, την ACTION LINE και τη MELLON. Άλλωστε, με όποια σχέση εργασίας κι αν είναι η πραγματικότητα είναι ότι μέσα στο Δεκέμβρη θα βρεθούν εκτός ΕΤΕ, πολλοί μάλιστα από αυτούς και χωρίς δουλειά!

Γιατί για τους μεν πρώτους, μόνιμους συναδέλφους της ΕΤΕ που από ότι ακούγεται θα είναι και οι λιγότεροι αριθμητικά, η μεταφορά στη DoValue θα σημάνει μείωση μισθών και δικαιωμάτων (να τα αφήσουν τα «σάπια» όσοι επικαλούνται τους νόμους και τα Προεδρικά Διατάγματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τις αποσχίσεις που τελικά κάθε άλλο παρά εξασφαλίσαν τους συναδέλφους που αποσχίστηκαν από τις άλλες τράπεζες).

Για τους δε «νοικιασμένους», η ΕΤΕ αξιώνει οι εταιρείες τους να τους ζητήσουν εκ νέου τα βιογραφικά τους και θα τους περάσουν από αξιολόγηση και συνέντευξη για να δουν αν τελικά τους κάνει το προσωπικό για τη νέα εταιρεία! Λες και τόσα χρόνια που δούλευαν για λογαριασμό της ΕΤΕ δεν ξέρουν αν είναι ικανοί ή όχι, αν έχουν αποκτήσει ικανότητες για να διαχειριστούν τις “νέες προκλήσεις».

Το ίδιο έργο έχει παιχτεί ξανά και ξανά στον κλάδο μας, σε όλες τις τράπεζες. Η πείρα που αποκτήσαμε όλοι οι εργαζόμενοι είναι αρκετή για να ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ, να μη τσιμπάμε στις φωνές που μας καλούν σε ακινησία και λήθαργο. Οι ίδιες φωνές, οι ίδιες συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις το ίδιο έκαναν στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ όταν έγινε η απόσχιση στην INTRUM και η μεταφορά 1200 εργαζομένων. Στην ALPHA BANK όταν έγινε η απόσχιση με 800 συναδέλφους στη CEPAL, στη EUROBANK που μετάφερε με την ίδια διαδικασία 700 εργαζόμενους στη DoValue. «Εθελοντικά» υποτίθεται έγιναν όλα αυτά σε όλες τις περιπτώσεις! «Εθελοντικά» απολύθηκαν μέσα από τα γραφεία του ίδιου του υπουργείου εργασίας 20 εργαζόμενοι της ΠΕΙΡΑΙΩΣ. «Εθελοντικά» ξεσπιτώθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοι για την άλλη άκρη της χώρας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού είναι αυτό το σωματείο που σε κάθε περίπτωση, σε όλες τις τράπεζες, οργάνωσε τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά σχέδια. Είναι αυτό που μπήκε μπροστά και οργάνωσε Γενικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις. Μόνο του και κόντρα με τις ηγεσίες των υπολοίπων σωματείων σε αυτές τις τράπεζες σήκωσε στις πλάτες του απεργιακές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας. Ανάγκασε τις Διοικήσεις των τραπεζών να συναντηθούν με τους εργαζόμενους και να ακούσουν τα αιτήματά τους. 

Αυτό έχουμε την πρόθεση να κάνουμε και τώρα. Σε αυτό σας καλούμε! Ανυποχώρητα να διεκδικήσουμε μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους! ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΠΟΣΧΙΣΗ. ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ DoValue ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Οργανώνουμε Γενικές συνελεύσεις στα κτήρια της οδού Θεσσαλονίκης και Πειραιώς για να συναποφασίσουμε για το περιεχόμενο του αγώνα μας, τις μορφές πάλης, το πλαίσιο αιτημάτων.

Καλούμε τους συναδέλφους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, που δουλεύουν στις υπηρεσίες των κόκκινων δανείων σε επαγρύπνηση. Να μη δεχτούν τις «εθελούσιες» προτάσεις για απόλυση. Να μη συμβιβαστούν με τα λιγότερα.

Όλοι μαζί μόνιμοι και ελαστικά απασχολούμενοι εργαζόμενοι να δυναμώσουμε το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού. Γινόμαστε μέλη του και συμμετέχουμε στις αρχαιρεσίες του 29 Νοέμβρη με 4 Δεκέμβρη.

Καλούμε στη Γενική συνέλευση:

  • στην οδό Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 1.12.21 στις 4μμ έξω από το κτήριο της ΕΤΕ
  • στην οδό Πειραιώς την Πέμπτη 2.12.21 στις 3.30μμ έξω από το κτήριο της ΕΤΕ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ- ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ DoValue

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Share.

Comments are closed.