Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Καμιά υποχώρηση, όλοι στον αγώνα! Έτσι τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας!

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο μας εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δίκιο αγώνα των λιμενεργατών στην COSCO. Ένας αγώνας που είναι καρφί στο μάτι εργοδοσίας, Κυβέρνησης και όλων των μηχανισμών που έχουν εξαπολύσει για να συκοφαντήσουν, να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν αυτόν τον αγώνα. Ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αναγκαία για να έχουν οι λιμενεργάτες Συλλογική Σύμβαση που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματά τους, για να μπορούν σήμερα να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να γυρίζουν σπίτι τους ζωντανοί καθώς πριν τρεις μέρες σακατεύτηκε άλλος ένας συνάδελφός τους ενώ λίγους μήνες πριν άλλος ένας είχε βρει τραγικό θάνατο εξαιτίας της έλλειψης μέτρων προστασίας και ασφάλειας. Γνωρίζουν επίσης ότι αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης, αγκαλιάζεται από όλους τους κλάδους που στέκονται στο πλευρό των λιμενεργατών από την πρώτη στιγμή.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους επειδή γνωρίζουμε καλά κι εμείς στο κλάδο μας τι σημαίνει να διεκδικείς Συλλογική Σύμβαση για όλους με αυξήσεις στους μισθούς. Αυτή τη μάχη δίνει αυτή τη στιγμή το επιχειρησιακό σωματείο της First Data, οι εργαζόμενοι στην PDS, νωρίτερα οι ταξικές δυνάμεις στην ΟΤΟΕ κόντρα στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που υπέγραψαν άλλη μια σύμβαση με τους τραπεζίτες πολύ μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.

Η ενότητα , η οργάνωση των εργαζομένων και η ανυποχώρητη πάλη είναι η μόνη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε σήμερα, είναι απάντηση απέναντι σε όσους κάνουν πλάτες στους εργοδότες και υπονομεύουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Αυτό επιβεβαιώνει η υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης με αυξήσεις και άλλες κατακτήσεις που πέτυχε η Ομοσπονδία Οικοδόμων ως αποτέλεσμα μαζικών και μακροχρόνιων αγώνων.

Καμιά υποχώρηση, όλοι στον αγώνα! Έτσι τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10.30 (προσυγκεντρωση 9.30 πλ. Κάνιγγος).

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΔΕΠ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ.

Περισσότερα

Ψήφισμα σωματείων ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή στην “Ηλεκτροδυναμική”

Καταγγέλουμε στους εργαζόμενους της πόλης την κατάπτυστη στάση της εργοδοσίας της «Ηλεκτροδυναμικής», υπεργολάβου στα...

H ΔΑΣ για τις εκλογές στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου – Διπλασιασμός σε ψήφους,ποσοστά και έδρες

Η ΔΑΣ ΝΤ ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που ενίσχυσαν διακριτά το ψηφοδέλτιο και διπλασίασαν...

112 Φοιτητικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη 112 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, θα συναντηθούν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου...