Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Απαιτούμε η PDS να πάρει πίσω την άδικη και στοχευμένη απόλυση

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

μετά τη συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας για την απολυμένη από την MDS συναδέλφισσα, η PDS επιμένει στις ατεκμηρίωτες και άκρως αντεργατικές μεθοδεύσεις της. Από τη μια συνεχίζει να μασάει την ίδια καραμέλα και να παίζει τον παπά για το ποιος έκανε την απόλυση (η MDS ή η PDS…. ) και από την άλλη προσήλθε ο δικηγόρος της PDS στην τριμερή συνάντηση με την επιθεώρηση για να υπερασπιστεί το δικαίωμά τους να απολύουν!!!

Χωρίς ίχνος τσίπας, ξεγράφουν τα 3 και πλέον χρόνια εργασίας και προσφοράς της εργαζόμενης, την ίδια στιγμή που ακόμη και ο επιθεωρητής ακούγοντας τις 2 πλευρές, αναγνώρισε την πίεση και την εντατικοποίηση που δέχονται οι εργαζόμενοι καθημερινά στη PDS, καλούμενοι να διαχειριστούν τη δυσαρέσκεια των πελατών. Δυσαρέσκεια απολύτως δικαιολογημένη μιας και οι μεγάλες αναμονές στο τηλεφωνικό και η έλλειψη προσωπικού χτυπάει κόκκινο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό της τελευταίας αυτής απόλυσης έρχεται να επιβεβαιώσει ταυτόχρονα και αυτό που όλοι αναγνωρίζουν στην εταιρεία. Ότι με διάφορα ευτελή επιχειρήματα, η εργοδοσία ψάχνει αφορμές για να πετάξει στο δρόμο πρωτοπόρους εργαζόμενους, με δράση στο σωματείο για να μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. Έκαναν τους ανήξερους για τη συνδικαλιστική δράση της συναδέλφισσας μην τυχόν και τους καταγγείλει η Επιθεώρηση για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης!

ΤΟΥΣ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ:

ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΕ ΘΑ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!

Καλούμε τους εργαζόμενους στη PDS, ανεξάρτητα από τον άμεσο εργοδότη (άλλωστε, τα φύλλα συκής έπεσαν! Όλοι γνωρίζουν ότι τις εντολές τις δίνει η PDS είτε για τις προσλήψεις και την εκπαίδευση ή αξιολόγηση του προσωπικού είτε για την απόλυσή τους όταν κάποιος τους καρφωθεί στο μάτι) να οργανωθούν στο κλαδικό σωματείο, να συσπειρωθούν στη σωματειακή επιτροπή. Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, προσλήψεις νέου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών – Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...