Τρίτη, Απρίλιος 20

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων της FPS

0
image_pdfimage_print

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ FPS

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Την ώρα που η Eurobank ανακοινώνει την αύξηση της κερδοφορίας της και η FPS την φιλοδοξία της να ηγηθεί στον χώρο της διαχείρισης των δανείων, την ίδια ώρα με κυνικό τρόπο αποδεικνύουν πόσο πολύ αδιαφορούν για την ζωή και την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας. Προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, δεν λογαριάζουν τίποτα.

Εδώ και 2 εβδομάδες η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τον κορονοϊο. Οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο και τα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν. Παντού κυριαρχεί το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» για να προφυλάξουμε εμάς και την δημόσια υγεία. Παρ’ όλα αυτά η εργοδοσία εξακολουθεί να μας έχει «τσουβαλιασμένους» στο κτήριο της Καλλιθέας, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις (απόσταση μιας θέσης εργασίας από την άλλη 2 μέτρα), επαρκή ποσότητα αντισηπτικών σε κάθε όροφο για όλους τους εργαζόμενους, γάντια και μάσκες για καθέναν ξεχωριστά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον όροφο της παραγωγής σε μια μόνο αίθουσα στοιβάζονται 220 εργαζόμενοι, με την «ατομική» ευθύνη που έχει ο καθένας να φορά μάσκα, γάντια και να απολυμαίνει τακτικά τα χέρια του με αντισηπτικά υγρά. Αυτή η «ατομική ευθύνη» που μας βομβαρδίζουν από το πρωί ως το βράδυ όμως, έχει στην περίπτωση της FPS και της EUROBANK δημιουργήσει πολλούς κοινωνικά ανεύθυνους, τους εργοδότες μας! Οι εργοδότες μας έχουν πρώτιστα την υποχρέωση να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων τους. Δεν αρκεί το μέτρο που παίρνουν για εκ περιτροπής εργασία (4 ώρες ο ένας και 4 ο άλλος…), μιας και στο ίδιο 8ωρο θα έρχονται στην αίθουσα εκατοντάδες συνάδελφοι. Δεν αρκεί η απολύμανση του κτηρίου μια φορά την βδομάδα. Χρειαζόμαστε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της εργασίας μας.

Με γνώμονα την προστασία της υγείας μας, απαιτούμε από την FPS και τη EUROBANK:

  • Την άμεση αποσυμφόρηση του κτηρίου. Η απόσταση του ενός εργαζομένου από τον άλλο να είναι τουλάχιστον 1-2 μέτρα.
  • Τη μεταφορά των εργαζομένων σε άλλα κτήρια της τράπεζας και της εταιρείας, με απόλυτη ασφάλεια και τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ
  • Την παροχή μασκών, γαντιών, απολυμαντικών υγρών στους εργαζομένους
  • Την τακτή απολύμανση του κτηρίου.
Share.

Comments are closed.