Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του εργοστασίου ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

0

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του εργοστασίου ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ όπου εδώ και μέρες δίνουν έναν σκληρό μα και δίκαιο αγώνα  για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και την ανάκληση απολύσεων .

Όπως και στον κλάδο μας, έτσι και στην περίπτωση των εργαζομένων του εργοστασίου ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ,  η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που της έχουν εξασφαλίσει οι προηγούμενες, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση, και μέσω απολύσεων στοχεύει στην απαλλαγή της από εργαζόμενους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας της.

Την ίδια τακτική ακολουθούν εδώ και χρόνια οι τράπεζες στον κλάδο μας αλλά και άλλες εταιρείες του κλάδου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η ταύτιση των ενεργειών των εργοδοτών ανεξαρτήτως κλάδου, όπως στην περίπτωση της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ, που δε διστάζουν να παρατάξουν τις αστυνομικές δυνάμεις, τα δικαστήρια και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν συλλογική σύμβαση, αυξήσεις σε μισθούς και ανάκληση απολύσεων, όπως έγινε και στον κλάδο μας πριν ένα μήνα περίπου με τους εργαζόμενους της PDS!   

Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι απέναντι στα σχέδια των εργοδοτών έχουν μόνο μια επιλογή: την οργάνωση του αγώνα τους, έχουν μόνο ένα όπλο: την ταξική αλληλεγγύη!

Στον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια και δουλειά με δικαιώματα δεν είναι κανένας μόνος του!

 Η νίκη σας θα είναι και δική μας νίκη!

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.