Κινητοποίηση του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας την Πέμπτη 7/3 στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωράει στο δρόμο της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, η οποία οδηγεί στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, ενώ παράλληλα αυξάνει τις τιμές για τα νοικοκυριά, μετατρέποντας έτσι την ενέργεια από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Άλλο ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το νομοσχέδιο που κατατίθεται την Πέμπτη προς ψήφιση, το οποίο προβλέπει ένα νέο διαχωρισμό της ΔΕΠΑ ώστε να διευκολυνθεί η περαιτέρω πώληση της. Έχει εξαγγελθεί από το ΥΠΕΝ πως θα μπει για πώληση αρχικά το 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας και στη συνέχεια το 14% της ΔΕΠΑ Υποδομών, εταιρειών που θα συσταθούν με το επίμαχο νομοσχέδιο. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε τον ΔΕΣΦΑ ενώ έχει στα άμεσα σχέδια την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική της κυβέρνησης και κεφαλαίου, να αγωνιστούν κόντρα στην ιδιωτικοποίηση και στο καθεστώς των εργολαβιών. Να διεκδικήσουν οι παραγωγικές υποδομές και τα δίκτυα στον κλάδο της ενέργειας να ανήκουν στο λαό και να εξυπηρετούν τις διευρυμένες ανάγκες του.

Διεκδικούμε:

  • Καμία ιδιωτικοποίηση στον κλάδο της Ενέργειας. Αποκλειστικά δημόσιο κρατικό φορέα ενέργειας με τις επιχειρήσεις να λειτουργούν προς όφελος του λαού.
  • Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που δουλεύουν μέσω εργολάβου. Κατάργηση των εργολαβιών. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Μάρτη, στις 5 μ.μ. στη Βουλή όπου θα έρθει προς ψήφιση το Σχέδιο Νόμου για τον «Ιδιοκτησιακό διαχωρισμό δικτύων διανομής φυσικού αερίου».

Περισσότερα

Άρθρο Στέλιου Φαρμακίδη, Μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. Ρόδου, εκλεγμένος με την Δ.Α.Σ. για την Απεργία στις 9 Απρίλη

Έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από την μεγαλειώδη πανελλαδική απεργία που συντάραξε την χώρα...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά, αποφασιστικά στην Απεργία 9 Απρίλη

Συμμετέχουμε μαζικά, αποφασιστικά στην  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΙΤΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας: Απέναντι στην πολιτική...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Ξενάγηση στη Μονή Δαφνίου και τους Βοτανικούς Κήπους

Κυριακή 30 ΜΑΡΤΗ 2025 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ & ΤΟΥΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Συνάδελφοι,...