Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα κατά της ακρίβειας Χανίων στο Δημοτικό Συμβούλιο

0

Την Τετάρτη 20/07 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της ακρίβειας που έχει συγκροτηθεί από εκπροσώπους Σωματείων και Φορέων της πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο μίας σειράς δράσεων της Επιτροπής με σκοπό την διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση  του εισοδήματος της εργατικής- λαϊκής οικογένειας. Οι εκπρόσωποι των σωματείων δεν διέκοψαν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς εκείνη την στιγμή συζητιόταν ακόμα ένα σοβαρό ζήτημα, το ψήφισμα αλληλεγγύης στους φοιτητές του Πολυτεχνείου που διώκονται με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας. Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της ακρίβειας και τα αιτήματα των σωματείων και φορέων , επικαλούμενη τον περιορισμένο χρόνο. Παρόλα αυτά η επιμονή των εκπροσώπων των σωματείων, οδήγησε στην δέσμευση ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων να τοποθετηθεί στα συγκεκριμένα αιτήματα που έχουμε διατυπώσει. Η Επιτροπή Αγώνα κατά της  Ακρίβειας καλεί τα Σωματεία και τους Φορείς της πόλης μας, τους φοιτητές και τις γυναίκες της εργατικής- λαϊκής οικογένειας σε συμπόρευση και αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας διεκδικώντας:

  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, τους επαγγελματίες. Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και επαγγελματίες με εισόδημα έως 12.000€.
  • Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμΕΑ και συνταξιούχους. Δωρεάν  μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών. 
  • Αξιοποίηση και επισκευή των εγκαταλελειμμένων δημόσιων χώρων. Λειτουργία εστιών φοιτητών, ανέργων και αστέγων. Ιδιαίτερη μέριμνα για εξασφάλιση στέγης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και το νεοδιόριστο ιατρικό προσωπικό του Δημοσίου Συστήματος Υγείας (αγροτικούς, επικουρικούς κτλ).
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές. Διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων από την νέα χρονιά σε όλα τα σχολεία του Νομού. Εξασφάλιση του ανοίγματος των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας ( μόνιμο και επαρκές προσωπικό σχολικής καθαριότητας, κτιριακές υποδομές κτλ.)
  • Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών και άλλων κοινωνικών υποδομών. Κατάργηση κάθε χαρατσιού για την πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους. Δωρεάν παραχώρηση στα αθλητικά σωματεία των δημοτικών αθλητικών χώρων. 
  • Δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για όλα τα παιδιά.
  • Επέκταση του δικτύου υποδομών για δημιουργική απασχόληση βρεφών, νηπίων, παιδιών και των ΑμΕΑ, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό για την στελέχωση του, με ιδιαίτερη πρόβλεψη για τους θερινούς μήνες.
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.