Κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο Caravel όπου πραγματοποιείται το Συνέδριο φιάσκο της ΟΙΥΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνέδριο της Αστυνομίας και της εργοδοσίας επιδιώκει να κάνει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) για τρίτη φορά. Από τη Δευτέρα το βράδυ οι εκλεκτοί της εργοδοσίας και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας διανυκτέρευσαν στο πολυτελές ξενοδοχείο «Caravel», όπου γίνεται η τρίτη απόπειρα για τη διεξαγωγή συνεδρίου με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους. Στην είσοδο του κτιρίου από νωρίς το πρωί της Τρίτης βρίσκονται μάλιστα αστυνομικές δυνάμεις.

Αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, εργαζόμενοι και Σωματεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κινητοποίηση απαιτώντας «Σωματεία των εργατών και όχι των εργοδοτών».

Στο μεταξύ, πριν ξεκινήσουν οποιεσδήποτε εργασίες έχουν μοιραστεί κάρτες αντιπροσώπων, ενώ η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας έχει βγάλει μάλιστα και διπλές κάρτες, για να μοιράζει την τράπουλα κατά πως την εξυπηρετεί καλύτερα. Στόχος τους είναι να κάνουν ένα συνέδριο φαστ τρακ, να εκλέξουν Εφορευτική Επιτροπή, λειτουργώντας στο σκοτάδι και με όρους συμμορίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν κλείσει εκτός από την αίθουσα του συνεδρίου και δεύτερη αίθουσα, στα κρυφά, στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου, προκειμένου να κάνουν εκλογές σαν τον κλέφτη.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ βρίσκονται στο χώρο προκειμένου να βάλουν φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας.

«Έξω η εργοδοσία από τα Σωματεία – Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών» γράφει το πανό του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ ένα δεύτερο γράφει «Χαμογέλα ρε… Τι σου ζητάνε;», στηλιτεύοντας την παρέμβαση της εργοδοσίας του σούπερ μάρκετ «My Market».

Καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που έχει το θράσος να προχωρά σε συνέδριο ως ένας ξεδιάντροπος μηχανισμός της εργοδοσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως ημερομηνίες διεξαγωγής ορίζονται εργάσιμες ημέρες θέτοντας δυσκολίες στη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Δεν αρκούνται καν στις δυσκολίες αυτές, αλλά έχουν αποκλείσει ακόμα και από την ενημέρωση ολόκληρα Σωματεία και αντιπροσώπους για να κάνουν «συνέδριο» με τους εκλεκτούς της εργοδοσίας.

Την ίδια ώρα έξω από το χώρο του ξενοδοχείου εντοπίστηκε ασφαλίτης εν ώρα υπηρεσίας, ο οποίος μετά την παρέμβαση των συνδικαλιστών αποχώρησε.

Θυμίζουμε ότι μετά την παρουσία μπράβων, εργοδοτών και νόθων αντιπροσώπων στο συνέδριο, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τις 23 – 24 Φλεβάρη, η πλειοψηφία της Διοίκησης ανακοίνωσε μέσω e-mail την πραγματοποίηση του συνεδρίου για τις 6 – 7 Μάρτη, το οποίο αποδείχτηκε φιάσκο καθώς δεν εμφανίστηκε κανείς από τους αντιπροσώπους της.

Περισσότερα

Περιοδείες ενόψει του 39ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ – Συνέντευξη Τύπου 16 Απρίλη στις 12μ.μ. στην αίθουσα πολιτισμού της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Η μεγάλη επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Απρίλη...

Η τεράστια επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ είναι κάλεσμα αγωνιστικής ανάτασης και μάχης

Η τεράστια επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ είναι κάλεσμα αγωνιστικής ανάτασης και μάχης Τώρα όλες...

Κάλεσμα της ΔΑΣ για το 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ- Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών – Για ένα κίνημα ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 39ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ...