Κινητοποιήσεις σπουδαστών ΤΕΙ στις 12 Δεκέμβρη

0
image_pdfimage_print

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών των ΤΕΙ στις 12 Δεκέμβρη.

Με το νέο προϋπολογισμό για το 2013 οδηγούν την κατάσταση στα ΤΕΙ στο απροχώρητο. Μειώνουν τον προϋπολογισμό κατά 50%, οδηγώντας τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για σίτιση, αναλώσιμα( που φτάνουν και τα 300Ευρώ το εξάμηνο). Στο λογαριασμό προστίθεται και το ενοίκιο που καταβάλουν σπουδαστές από την επαρχία, αφού δεν υπάρχει εστία των ΤΕΙ.

Από Γενάρη το 90% των έκτακτων καθηγητών απολύεται, ενώ με την εφεδρία και τις απολύσεις εκατοντάδες εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες των ΤΕΙ θα πεταχτούν στο δρόμο. Η περιουσία των ιδρυμάτων εντάσσεται στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ξεπουλιέται σε ιδιώτες.

 

Πρόκειται για τα παιδιά μας, που κρίνεται η ζωή και το μέλλον τους.

Αφορά εκατοντάδες συναδέλφους μας στον Επισιτισμό, στο Εμπόριο, στα Τηλεφωνικά Κέντρα και σε άλλους κλάδους, τόπους δουλειάς, αφού η πλειοψηφία των σπουδαστών στα ΤΕΙ εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές της για να τα βγάλει πέρα.

Πρόκειται για συναδέλφους που κάνουν την πρακτική τους με μεροκάματα- χαρτζηλίκι, σε ειδικότητες πολλές φορές άσχετες με το αντικείμενό τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΤΕΙ, τους έκτακτους καθηγητές, που η πλειοψηφία τους βλέπει την πόρτα της απόλυσης, της ανεργίας, να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι σπουδαστικοί σύλλογοι, οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ σε τμήματα και σχολές των ΤΕΙ.

 

Οι μονοπωλιακοί όμιλοι- κυβέρνηση- ΕΕ και Τρόικα καταδικάζουν τους νέους στη μόνιμη ανασφάλεια, στην περιπλάνηση από τις σπουδές στην ανεργία, στην κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη δουλειά για λίγους μήνες και μετά πάλι στην ανεργία.

Μαζί με τα Συμβούλια Διοίκησης σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ τσακίζουν τις σπουδές, το μέλλον των παιδιών των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, μέλη των Συμβουλίων Διοίκησης είναι στα ΤΕΙ: ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά!

Καλούμε κάθε νέα και νέο σπουδαστή να απαντήσει στην αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση με την οργάνωσή του στους σπουδαστικούς συλλόγους, με την ενίσχυση του ΜΑΣ και των επιτροπών αγώνα στα ΤΕΙ. Κάθε εργαζόμενος σπουδαστής, πρακτικάριος να οργανωθεί στο σωματείο του.

Απέναντι στη συμμαχία των εργοδοτών- κυβερνήσεων- ΕΕ απαντάμε με την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΜΑΣ- ΟΓΕ.

Ο αγώνας των σπουδαστών των ΤΕΙ είναι και δική μας υπόθεση.

Στις 12 Δεκέμβρη το ΠΑΜΕ θα είναι στο πλευρό των σπουδαστών!

 

Share.

Comments are closed.