Κινητοποιήσεις Εργατών Ενάντια στην «Επόμενη Μέρα» σε Γαλλία-Ιταλία

Δημοσιεύτηκε στις

Η πανδημία του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη συνοδεύεται από μια βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Χιλιάδες αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα επιβίωσης, απολύσεις, ανεργία.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις από την μια οι δυνάμεις της ταξικής συνεργασίας, της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων μιλάνε για χρηματοδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και «κοινωνική ειρήνη». Από την άλλη εργαζόμενοι και συνδικάτα που έδιναν την μάχη και στην περίοδο της πανδημίας, με το τέλος των μέτρων περιορισμού αναπτύσσουν πολύμορφες, αγωνιστικές δράσεις.

Στην Ιταλία η συνδικαλιστική οργάνωση USB, μέλος της ΠΣΟ προχωρά σε πανιταλική μέρα δράσης στις 20 Μάη, στις 21 Μάη σε Απεργία των εργατών γης, που στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες, και στις 22 Μάη σε απεργίες σε διάφορους χώρους δουλειάς και κλάδους όπως στην αποκομιδή-διαχείριση απορριμμάτων, στην Arcelor Mittalκ.α..Ενώ στις 16 Μάη πραγματοποίησαν διαμαρτυρία εργαζόμενοι στον Τουρισμό

https://www.facebook.com/FederazionedelSociale/videos/2762183507345001/

Στην Γαλλία τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις νοσοκομειακών όπως στο νοσοκομείο της Τουλούζης (Βίντεο: https://youtu.be/FIffUyXI7Y4 ), στο νοσοκομείο Le Vinatier, Bron (Rhone), στο νοσοκομείο Robert Debré του Παρισιού (ΦΩΤΟ: https://flic.kr/s/aHsmNjVnxv) και διαμαρτυρία δικηγόρων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Γαλλίας (Βίντεο: https://youtu.be/_hhnAaG0m70 )

Ενώ την Τρίτη, 19 Μάη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική κινητοποίηση από την επιβολή της καραντίνας στην Μασσαλία με μοτο-πορεία στο κέντρο της πόλης που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας-UDCGT 13

Περισσότερα

Διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε χθές, 22 Ιουλίου, η διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο...

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...