Κίνδυνος θάνατος είναι η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας

0
image_pdfimage_print

Κίνδυνος θάνατος είναι η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας και με την εφαρμογή του ενιαίου κανονισμού παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ. Είναι άθλιοι. Τις περικοπές τις ονομάζουν εξοικονόμηση πόρων. 462 εκατομμύρια ευρώ θα περικοπούν το 2013. Αυτό θα σημάνει τραγική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά την υγεία τους με νέα χαράτσια στα φάρμακα, στις διαγνωστικές εξετάσεις, με αύξηση των νοσηλίων κλπ. Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τι θα κάνουν;

Καρκινοπαθείς ήδη μένουν χωρίς φάρμακα, γιατί αδυνατούν να τα αγοράσουν, χωρίς τη δυνατότητα επεμβάσεων. Το ότι θα πεθαίνει κόσμος δεν είναι υπερβολή.

Κερδισμένοι από την πολιτική αυτή είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της υγείας, που θησαυρίζουν πάνω στον πόνο της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών κλπ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να πάρουν ευθύνη. Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να οργανώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για δημόσια και δωρεάν υγεία, για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

Share.

Comments are closed.