Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων : Όλοι στην απεργία 24 Σεπτέμβρη. Όλοι στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η “επιστροφή στην κανονικότητα” τόσο της “βιώσιμης ανάπτυξης για όλους” της ΝΔ σήμερα όσο και της “δίκαιης ανάπτυξης για τους πολλούς” του ΣΥΡΙΖΑ χθες, προϋποθέτουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων, της ίδιας της ζωής των εργαζόμενων για να αυγατίζουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα, τα μεγάλα αφεντικά, ντόπια και ξένα. Έτσι, σαν καλά συνεταιράκια ο ένας “έκοψε” και ο άλλος ετοιμάζεται να “ράψει” το νέο “κουστούμι” για τον λαό μας, δείχνοντας στην πράξη ποιο είναι το περιεχόμενο της φράσης που συνεχώς ακούμε να λένε, ότι το “κράτος τους έχει συνέχεια”! Θυμίζουμε πως οι ίδιοι οι Έλληνες βιομήχανοι πριν λίγο καιρό τόνισαν πως το 60% των αιτημάτων τους υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το υπόλοιπο 40% θα υλοποιηθεί από εκείνη της ΝΔ. Μάλιστα, η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά παραδέχεται ότι η “ανάπτυξή” τους προϋποθέτει την παραπέρα εξαθλίωση των εργαζομένων και του λαού μας συνολικά με παράλληλη νέα υποστήριξη των μεγαλοεργοδοτών, αφού το σύνολο των μέτρων που ετοιμάζεται να πάρει προς αυτήν την κατεύθυνση, τα “πακετάρει” σε ένα πολυνομοσχέδιο κάτω από τον τίτλο “αναπτυξιακό”! Παραδέχονται δηλαδή ότι η “ανάπτυξη”, που κλείνουν σε όλες τις πτώσεις, αποτελεί κόλαση για τους εργαζόμενους και παράδεισο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες!

Έτσι, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται για νέα επίθεση σε βάρος των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων με ένα “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο που εκτός των άλλων περιλαμβάνει:

  • τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου” για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η εκμετάλλευση
  • την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012 – 2013, για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ
  • τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!
  • την θέσπιση “ηλεκτρονικού μητρώου” και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες
  • κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ
  • συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • υπονόμευση της πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης
  • ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, ο Γ. Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”
  • θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με Υπουργικές Αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες”, που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή, κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, πού θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων

Αυτά και άλλα πολλά συνοδεύονται από νέα μέτρα στήριξης των μεγαλοεργοδοτών, απαραίτητα για την “ανάπτυξή” τους… Και επειδή γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια,  προετοιμάζονται για νέα καταστολή σε βάρος του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, παρουσιάζοντάς την μάλιστα ως “εκδημοκρατισμό των συνδικάτων”!

Από κοντά βέβαια και οι νεροκουβαλιτές της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεων, η συνδικαλιστική μαφία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που αφού έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στην νέα κυβέρνηση, τώρα προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να υπονομεύσουν την απεργία, που ήδη έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε ολόκληρη την χώρα! Δεν θα τους περάσει! Αυτοί και τα αφεντικά τους θα πάρουν την απάντηση που τους ταιριάζει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, συγκλήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, εξουσιοδοτώντας παράλληλα το Δ.Σ. του Σωματείου για αλλαγή ημερομηνίας, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει άλλη στιγμή το “αναπτυξιακό” της πολυνομοσχέδιο…!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί, ταξικά και ενωτικά απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και τα τσιράκια τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα! Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί για την ζωή την δική μας και την ζωή των παιδιών μας! Σας καλούμε να κάνουμε τους χειρότερους εφιάλτες τους πραγματικότητα καταργώντας στην πράξη κάθε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

Comments are closed.