Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων : Με επιτυχία η πρώτη προβολή

0
image_pdfimage_print

ΒΡΑΔIΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

1η προβολή

Την Τετάρτη 28 Ιούλη πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη από τις προβολές ταινιών, στο πλαίσιο βραδιών κινηματογράφου, που διοργανώνει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Λίγο πριν τις 21:00 γέμισε η ταράτσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας από εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, από νεολαία, καθώς και από αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου, αγκάλιασαν και αυτήν την πρωτοβουλία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Λίγο πριν την έναρξη της ταινίας, που ήταν αφιερωμένη στον ηρωικό λαό της Κούβας και στην επανάστασή του, με παρέμβαση του Προέδρου του Κερκυραϊκού Συνδέσμου  Σπύρου Κανταρέλη, καταγγέλθηκαν οι συνεχείς προσπάθειες (εδώ και πάνω από έξι δεκαετίες) των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να υπονομεύσουν ανοιχτά την επανάσταση στην Κούβα και τα επιτεύγματά της. Καταδικάστηκε το ασφυκτικό εμπάργκο των ΗΠΑ σε βάρος του κουβανικού λαού, μήτρα όλων των προβλημάτων του, καθώς και οι στημένες δήθεν “αντιδράσεις” ενάντια στην επανάσταση και στην κυβέρνηση της Κούβας, που όπως αποδείχθηκε για άλλη μία φορά από πίσω βρίσκονται οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την κουβανική μαφία. Καταγγέλθηκε επίσης η στάση της ελληνικής κυβέρνησης να συνυπογράψει, μαζί με φιλοφασιστικές κυβερνήσεις, κείμενο των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα. Τέλος, για άλλη μια φορά εκφράστηκε η αλληλεγγύη του λαού μας στον ηρωικό λαό της Κούβας και στην επανάστασή του!

Επόμενο ραντεβού την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 21:00 με την προβολή της ταινίας:

Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ – κοινωνική 2016, διάρκεια: 100′

Περίληψη: Έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο 59χρονος ξυλουργός Ντάνιελ Μπλέικ δεν μπορεί να δουλέψει και περιμένει το κρατικό επίδομα για να ζήσει. Η γραφειοκρατία όμως του δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα και τον οδηγεί σε αδιέξοδο.

Share.

Comments are closed.