Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτ. Υπαλλήλων : Αίτημα προς τους δήμους του νησιού για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων

0
image_pdfimage_print

Την Τετάρτη 4/8/2021 το ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατέθεσε επίσημο έγγραφο και στους τρεις Δήμους της Κέρκυρας σχετικά με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων. Το περιεχόμενο του εγγράφου είναι το παρακάτω:

ΘΕΜΑ: Αίτημα Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταδικάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα. Με μία νέα κατάπτυστη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (αρ. πρωτ.: 56982, 30/7/2021), που έφερε μέσα στο κατακαλόκαιρο, ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο την εργασία, αυξάνει το ποσοστό της μερικής απασχόλησης, προσθέτοντας τη «δυνατότητα» της 2ωρης εργασίας, πέρα από την 3ωρη εργασία που ίσχυε μέχρι πέρσι για το 40% των σχολικών καθαριστριών. Άμεσο αποτέλεσμα πέρα των άλλων, είναι και η μείωση του εργατικού μισθού των εργαζομένων. Σοβαρές παράλληλα θα είναι οι επιπτώσεις και στην καθαριότητα των σχολείων!

Η νέα αυτή εγκύκλιος έχει καταδικαστεί ήδη από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, όπως εξάλλου αυτό έχει εκφραστεί και στις συσκέψεις που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζί τους.

Η πανδημία έκανε ξεκάθαρο πόσο απροστάτευτη είναι η σχολική κοινότητα λόγω της υποστελέχωσης στον κρίσιμο αυτόν τομέα της καθαριότητας και στα σχολεία των δήμων του νησιού μας, στα οποία δεν αντιστοιχεί ούτε καν ένας εργαζόμενος ανά σχολική μονάδα!

Ζητάμε από την δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει τι στάση θα κρατήσει απέναντι σε αυτήν την απόφαση-εγκύκλιο.

Ζητάμε να μην γίνει αποδέκτη από την δημοτική αρχή η παραπάνω εγκύκλιος.

Ζητάμε η δημοτική αρχή να πιέσει έμπρακτα τους αρμόδιους φορείς απαιτήσει:

 • μονιμοποίηση-σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων (οποιαδήποτε άλλη “λύση”-συβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένους χρόνου κ.λπ. είναι μακριά και απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων και της καθαριότητας των σχολείων, της δημόσιας υγείας)
 • νέες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα
 • όλοι οι εργαζόμενοι να είναι πλήρους απασχόλησης
 • το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας
 • το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους
 • κανείς από τους ήδη εργαζόμενους να μην χάσει τη δουλειά του
 • αύξηση του μισθού και καμία καθυστέρηση στην καταβολή του
 • μεταφορά των εργαζομένων από σχολείο σε σχολείο με ευθύνη της υπηρεσίας
 • ο χρόνος μετακίνησης είναι χρόνος εργασίας
 • ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς με βάση την ΚΥΑ 43726 (ΦΕΚ 2208/Β/8-6-2019)
 • καταβολή στο ακέραιο όλων των δεδουλευμένων (επιδομάτων κ.λπ.)

Αναμένουμε άμεσα και εγγράφως την απάντησή σας στα παραπάνω.

 

Share.

Comments are closed.