Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδ. Υπαλλήλων : Πρώτες κατακτήσεις για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων

image_pdfimage_print

Την Τετάρτη 29 Ιούλη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλη του Σωματείου, συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Με την βοήθεια των εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση, το Σωματείο μας έφερε το θέμα της απληρωσιάς και της εργασιακής ομηρίας των συναδέλφων στην συνεδρίαση.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η πλειοψηφία αλλά και παρατάξεις της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης δεν ήθελαν να συζητηθεί το θέμα με την παρουσία των εργαζομένων! Έτσι, “μπήκε μπροστά” σχέδιο, για να καθυστερήσει όσο γίνεται η συζήτησή του, ώστε οι συνάδελφοι να κουραστούν και να φύγουν… Από την δύσκολη θέση προσπάθησε να βγάλει την πλειοψηφία ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Χρυσόστομος Μπούκας, αρνούμενος να δεχτεί το αίτημα της συζήτησης του θέματος αυτού με προτεραιότητα λόγω της βαρύτητας και της παρουσίας των εργαζομένων, που ξεροστάλιαζαν σχεδόν δύο ώρες έξω από το κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου, λέγοντας χαρακτηριστικά “ας περιμένουν όσες ώρες χρειαστεί, υπάρχει διαδικασία…”! Σύντομα η πλειοψηφία βρήκε κι άλλους συμπαραστάτες σε αυτήν της την προσπάθεια, αυτή την φορά από άλλη παράταξη της μειοψηφίας του κυρίου Ιωάννη Τρεπεκλή, δείχνοντας στην πράξη ότι αυτά που τους χωρίζουν είναι ανύπαρκτα, όταν έχουν να κάνουν με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η αντίδραση του Σωματείου μας και των εργαζομένων ήταν άμεση ζητώντας να σταματήσουν τα παιχνίδια, καταγγέλλοντας το παραπάνω σχέδιο και καταδικάζοντας την προσπάθεια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κυρίου Μεταλληνού να στήσει προβοκάτσια, όταν μετά την διακοπή της συνεδρίασης, κινούμενος με απειλητικές διαθέσεις προς τον Πρόεδρο του Σωματείου μας φώναξε “θες να με χτυπήσεις…”!

Η ειρωνεία, η υπεροψία και ο χλευασμός της πλειοψηφίας και της παρέας της από παρατάξεις της μειοψηφίας κατά των εργαζομένων, του Σωματείου μας και των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν έντονη καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας των εργαζόμενων στο χώρο! Σε μία κρίση ειλικρίνειας η αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας κυρία Ζερβού είπε ότι χρήματα υπάρχουν, όπως εξάλλου ακούσαμε αντίστοιχα και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, που όμως απ’ ότι φαίνεται προορίζονται για αλλού και όχι για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων!

Μετά από τις κινητοποιήσεις όλου αυτού του διαστήματος με τους συναδέλφους συμβασιούχους και το Σωματείο μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα, άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα. Η δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας εξαναγκάστηκε, μετά την τελευταία δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας, να καταβάλει ένα μέρος των δεδουλευμένων, τον Μάη. Το γεγονός βέβαια ότι δεν κατέβαλε το σύνολο των δεδουλευμένων είναι δηλωτικό των προθέσεών της. Αφού λοιπόν βρήκαν ξαφνικά τρόπο να πληρώσουν και αφού έχουν τα χρήματα, όπως οι ίδιοι λένε, γιατί δεν αποπληρώνουν τους συναδέλφους που πραγματικά δεν έχουν ούτε για τα απολύτως απαραίτητα; 

Αντίστοιχα, μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις και στην Βόρεια Κέρκυρα, οι συνάδελφοι πληρώθηκαν Μάη και Ιούνη, όχι όμως την επέκταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δήμαρχος κυρία Υδραίου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο διαφήμισε τη νέα εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων παρουσιάζοντας το φαρμάκι των συμβάσεων ορισμένου χρόνου της κυβέρνησης ως φάρμακο! Κουβέντα βέβαια δεν έβγαλε στην αναφορά του Προέδρου του Σωματείου μας ότι κανείς δεν εξασφαλίζει πως όσοι εργάζονται σήμερα θα εργάζονται και αύριο με αυτές τις συμβάσεις, κουβέντα για τα χρήματα των πληρωμών με το νέο καθεστώς και κυρίως κουβέντα για την απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, που είναι και το ζητούμενο όλων των συμβασιούχων, καθώς και η πραγματική λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως τόσο η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσπάθησαν να αναπαράγουν την προπαγάνδα ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι δεν θα πρέπει να εκφράζονται οργανωμένα από το Σωματείο τους, ότι ουσιαστικά δεν θα πρέπει να έχουν σχέση με αυτό, που δείχνει τι είναι αυτό που τους πιέζει και φοβούνται! Είναι η ίδια επιχειρηματολογία που ακούσαμε αρχικά από τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ Κέρκυρας κύριο Κουρσάρη, στη συνέχεια από εκπροσώπους των σχολικών επιτροπών και τώρα και από την δημοτική αρχή!

Το συμπέρασμα που βγαίνει για όλους τους συναδέλφους είναι ξεκάθαρο! Η οργάνωση και ο αγώνας με ταξικό προσανατολισμό, η συσπείρωση στο Σωματείο μας είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε κατάκτηση. Είναι προϋπόθεση για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας! Αυτό είναι που φοβούνται! Ας κάνουμε λοιπόν τους φόβους τους εφιάλτες!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Comments are closed.