Κερκυραϊκό Σύνδεσμος Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Δημοτικές Αρχές & Κυβέρνηση συνεχίζουν την ίδια επικίνδυνη τακτική για την καθαριότητα των σχολείων

0

Δημοτικες Αρχες & Κυβερνηση Συνεχιζουν
Την Ιδια Επικινδυνη Τακτικη Για Την Καθαριοτητα Των Σχολειων-ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Για μια ακόμα χρονιά η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές και των τριών δήμων του νησιού, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, γενικά για την δημόσια υγεία, προχωρούν στην υλοποίηση του σχεδίου που θέλει και πάλι υποστελεχομένα τα σχολεία και στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας!

Έτσι, για τη νέα σχολική χρονιά η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές του νησιού μας αποφάσισαν να κρατήσουν τον ίδιο πολύ χαμηλό αριθμό εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Για τις 168 σχολικές μονάδες του νησιού προκηρύσσονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου για 146 εργαζόμενους. Συγκεκριμένα για τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας προβλέπονται 108 θέσεις, για τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας 18 και για τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας 20. Να σημειωθεί πως λίγο λιγότερες από τις μισές των παραπάνω θέσεων δεν είναι καν πλήρους απασχόλησης. Π.χ. στον  Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας  που έχει βγάλει την σχετική προκήρυξη, προβλέπονται 30 συμβασιούχοι μερικής και 78 συμβασιούχοι πλήρους απασχόλησης! Για άλλη μία χρονιά δηλαδή δεν αντιστοιχεί ούτε καν ένας εργαζόμενος ανά σχολική μονάδα.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που όχι μόνο η πανδημία είναι εδώ αλλά ξαναφουντώνει και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι! Ας φανταστεί κανείς τι θα γίνει από φθινόπωρο, τι συνθήκες θα επικρατούν στα σχολεία και πόσο αυξημένες θα είναι οι ανάγκες για καθαριότητα! Να σημειωθεί ότι από κυβέρνηση και δημοτικές αρχές εφαρμόζεται η ίδια αποτυχημένη πολιτική, που όλοι θυμόμαστε πού οδήγησε την περασμένη χρονιά. Σχολεία να κλείνουν όταν έστω και ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα αρρώσταινε, συμβασιούχες να αναγκάζονται να πηγαίνουν για δουλειά εδώ κι εκεί ακόμα και άρρωστες αναπληρώνοντας συναδέλφισσές τους, για να μην αφήσουν τα παιδιά του κόσμου χωρίς την στοιχειώδη καθαριότητα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την υγεία τους και πολλά άλλα που κατά καιρούς έχει καταγγείλει το Σωματείο μας…

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι και οι τρεις δημοτικές αρχές του νησιού μας, ασχέτως ιδεολογικής προέλευσης (φιλελεύθερης ή σοσιαλδημοκρατικής), εφαρμόζουν κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική που υπακούει πλήρως στην λογική ότι “δεν υπάρχει μία” για τις λαϊκές ανάγκες, για τις ανάγκες των πολλών, την ίδια ώρα που χαρίζονται δισεκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες και σε στρατιωτικές δαπάνες ΝΑΤΟϊκής κοπής!

Η λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων βρίσκεται στην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, βρίσκεται στην πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας! Η λύση αυτή δεν πρόκειται να δοθεί από κανέναν “σωτήρα” παρά μόνο από τον αγώνα των ίδιων των συναδέλφων με το Σωματείο μας στο πλευρό τους, τους οποίους καλούμε να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά σε αυτό, για τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας!

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της στήριξης των συναδελφισσών που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για τις παραπάνω θέσεις εργασίας, το Σωματείο μας έχει συστήσει ομάδα υποστήριξης, που θα βοηθήσει όσους το επιθυμούν. Την Τρίτη 2 Αυγούστου οι υποψήφιοι για τα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, μπορούν να ζητήσουν βοήθεια στην κατάθεση των αιτήσεών τους επισκεπτόμενοι τα γραφεία του Σωματείου μας από τις 10:30 έως τις 13:00 στον δεύτερο όροφο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Για τους υποψήφιους των υπόλοιπων Δήμων θα δημοσιευθούν νέες ανακοινώσεις, καθώς μέχρι σήμερα οι Δήμοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας δεν έχουν προχωρήσει στις σχετικές προκηρύξεις.  

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.