Κεντρική Ομιλία Συλλαλητηρίου ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 5 Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Νέοι και νέες

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Το εργατικό λαϊκό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, έχει την δύναμη να απομονώσει, να τσακίσει και να εξαφανίσει από προσώπου γης το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Μπορεί αυτό να γίνει, αν συνειδητοποιηθεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο, τόπο δουλειάς, σε κάθε σχολειό και γειτονιά ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι των εκμεταλλευτών μας, του κεφαλαίου, γέννημα και θρέμμα αυτού του συστήματος για να τρομοκρατεί και να επιβάλλει, μαζί με άλλους μηχανισμούς βίας και καταστολής το δόγμα «νόμος και τάξη».

Αν συνειδητοποιήσει ο εργαζόμενος, ότι οι εργάτες που χτυπήθηκαν στο Πέραμα είναι ο διπλανός του, ο συνάδελφός του, ο εκλεγμένος αντιπρόσωπός του και ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί ένα τέτοιο φαινόμενο.

Να κόψουμε από τη ρίζα το εγκληματικό χέρι γιατί αυτό απλώνεται και κτυπάει αυτούς που παλεύουν να μην ισοπεδωθούν τα μεροκάματα ,να μην κοπεί το ρεύμα της άνεργης οικογένειας, να μην πάρουν το σπίτι του εργάτη που δεν έχει να πληρώσει .

Για αυτά είναι η δράση των στελεχών του ΠΑΜΕ στο πέραμα και αλλού .Αυτή η δράση ενοχλεί τους εργολάβους τους εργοδότες το κεφαλαίο συνολικά για λογαριασμό του οποίου οι εγκληματίες της χρυσής αυγής αναλαμβάνουν δράση. Θα απαντήσουμε πολλαπλασιάζοντας το παράδειγμα των συναδέλφων μας στο Πέραμα.

Μπορεί, το φασιστικό εγκληματικό μόρφωμα να τσακιστεί αν συνειδητοποιηθεί από κάθε εργάτη κι εργάτρια που υποφέρει, ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τις αγωνίες, τα προβλήματα του λαού. Είναι δύναμη που έχει προετοιμαστεί και εκπαιδευτεί για να βιαιοπραγεί, τρομοκρατεί για να εγκληματεί. Είναι οργάνωση ρατσιστική, μαφιόζικη. Τη δημιούργησε το κεφάλαιο, τη χρηματοδοτεί και τη χρησιμοποιεί το κεφάλαιο.

Αποφασιστικά σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε γειτονιά, να καλέσουμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό να απομονώσει την ναζιστική, φασιστική, εγκληματική αυτή οργάνωση που είναι φορέας της πιο βρώμικης, της πιο απάνθρωπης, της πιο αντιδραστικής ιδεολογίας που γέννησε ως σήμερα το καπιταλιστικό σύστημα.

Η Χρυσή Αυγή παλεύει για τα ακριβώς αντίθετα από αυτά για τα οποία εμείς και συνολικά οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε.

Εμείς παλεύουμε για αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα και αυτοί στο πλάι των εργοδοτών για να πέσουν τα μεροκάματα.

Εμείς παλεύουμε για συνδικάτα απαλλαγμένα από την επιρροή της εργοδοσίας και του κράτους και αυτοί τίθενται στην υπηρεσία τους ως μηχανισμός τραμπούκων.

Εμείς παλεύουμε να ενώσουμε τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα, εργασιακή σχέση, ενάντια στο κεφαλαίο και αυτοί σπέρνουν το ρατσισμό το φυλετικό και θρησκευτικό μίσος.

Εμείς προσπαθούμε οργανωμένα να αντισταθούμε στην εργοδοτική και κρατική βία και αυτοί είναι κομμάτι της εργοδοτικής και κρατικής βίας εναντίον του εργατικού κινήματος.

Εμείς παλεύουμε για να καταργήσουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης και αυτοί αποτελούν ένα από τα πιο φονικά εργαλεία του συστήματος εναντίον μας, προκείμενου να διατηρήσει την εξουσία του.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Νέοι και νέες

Η Χρυσή Αυγή, όπως και κάθε άλλο φασιστικό μόρφωμα, όπως η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει, είναι γέννημα θρέμμα του αστικού πολιτικού συστήματος.

Είναι ένα από τα πιο απαίσια παιδιά του καπιταλισμού. Τον φασισμό τον γεννάει και τον θρέφει το καπιταλιστικό σύστημα, τον γιγαντώνει, ιδιαίτερα σε συνθήκες υποχώρησης του εργατικού, του λαϊκού κινήματος και τον χρησιμοποιεί ενάντια στο εργατικό, το λαϊκό κίνημα, ενάντια στους λαϊκούς αγώνες.

Τη Χρυσή Αυγή, και συνολικότερα το φασισμό, δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν, να τον περιορίσουν αυτοί που ευθύνονται για τη βαθιά, παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση που ισοπεδώνει δικαιώματα και λαούς, που εξαθλιώνει εκατομμύρια εργαζόμενους και δημιουργεί μεταναστευτικά κύματα από τη φτώχεια και τις διώξεις.

Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το φασισμό αυτοί, όπως ο πρωθυπουργός και όσοι άλλοι στοχοποιούν το κίνημά μας, τσουβαλιάζοντας τη δράση και τις πράξεις της Χρυσής Αυγής με την δράση τη δική μας ενάντια στη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

Δεν θα κάνουμε πίσω .Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον πόλεμο ενάντια στην ευρωπαϊκή ένωση και το ΝΑΤΟ. Είναι η πολιτική και στρατιωτική ομπρέλα των πολυεθνικών, του κεφαλαίου, που ισοπεδώνει τις ζωές μας. Δεν πρόκειται να βαφτίσουμε φιλολαϊκούς οργανισμούς το εγκληματικό αυτό συνδικάτο της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΝΑΤΟ όσο και να απειλεί ο πρωθυπουργός και οποιοσδήποτε άλλος.

 

Η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, τα μέσα ενημέρωσής τους, η δικαιοσύνη τους, που χαρακτηρίζουν τους αγώνες μας, τη δράση μας, εξτρεμισμό και παρανομία και μας καταδικάζουν στα δικαστήριά τους. Αυτοί που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες και που λένε ότι ευθύνονται για την ανεργία και με επιχειρήσεις σκούπα τους κλείνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και επιδιώκουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας. Αυτοί, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, που εξισώνουν τον κομμουνισμό και τα εκατομμύρια θύματά του ενάντια στο φασισμό, με τον ίδιο το φασισμό, και απαγορεύουν στις χώρες της ΕΕ κομμουνιστικά κόμματα. Αυτοί που δεκαετίες τώρα ανέχονται και καλύπτουν την παρουσία της Χρυσής Αυγής σε τμήματα του κρατικού μηχανισμού (αστυνομία, στρατό), παρά τις αποδεδειγμένες καταγγελίες μας.

Όλοι αυτοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το φασισμό και τη Χρυσή Αυγή. Από τις ιδέες τους και από την δράση τους γεννιέται και δυναμώνει και ας παριστάνουν τώρα τους Αι. Γιώργηδες που τα βάζουν με τον δράκο.

Το φασισμό, το ναζισμό μόνο το εργατικό, το λαϊκό κίνημα μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Και αυτό θα κάνουμε.

Με σημαία το σύνθημα: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη, θα τους ξεριζώσουμε από κάθε εργοστάσιο, λαϊκή γειτονιά. Θα τους κάνουμε να μην τολμούν πουθενά να εμφανιστούν έως ότου ξεριζώσουμε εντελώς τη μήτρα που τους γεννά, τους συντηρεί και τους αναπαράγει, την ίδια την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εκμετάλλευση.

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Νέοι και νέες

Είμαστε επίσης εδώ, σε αυτή τη μαζική συγκέντρωση που αποφάσισε και οργάνωσε το ΠΑΜΕ, αλλά και σε εκείνες που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορες πόλεις και θα γίνουν και τις επόμενες ημέρες, για να σπάσουμε, να απαντήσουμε, στο κλίμα του φόβου από τη μια και των ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών από την άλλη που επιχειρούν να επιβάλλουν η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του κεφαλαίου.

Φόβου, ότι αν δεν υλοποιηθούν τα μέτρα θα έρθουν χειρότερα. Φόβου από τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Ελπίδων, ότι τα μέτρα αυτά είναι δήθεν τα τελευταία. Ελπίδων, ότι μέσα από αυτά τα μέτρα θα έρθει η ανάπτυξη και θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους.

 

Κανένας φόβος και καμία αυταπάτη.

Έρχονται χειρότερα. Στα παλιά μέτρα που ολοκληρώνονται προσθέτουν και θα προσθέσουν νέα.

Μειώνουν ακόμα περισσότερο το βασικό μισθό της ΕΓΣΣΕ, γιατί θέλουν να χτυπήσουν τους μισθούς των κλαδικών συμβάσεων συνολικά.

Δίνουν 2 δις λιγότερα στον φετινό προϋπολογισμό και ετοιμάζονται εκτός από τις επικουρικές συντάξεις, να περικόψουν δραστικά και τις κύριες συντάξεις. Θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια; Από τις συντάξεις συντηρούνται ολόκληρες οικογένειες

Θέλουν να ελαχιστοποιήσουν έως και να καταργήσουν εντελώς τη μόνιμη και σταθερή εργασία, θέλουν να απελευθερώσουν συνολικά τις απολύσεις και στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, για αυτό απολύουν τους 10άδες χιλιάδες στο δημόσιο τομέα και στις πρώην ΔΕΚΟ, τους αόριστου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα και προσλαμβάνουν συμβασιούχους. Θέλουν να μπορούν να χρησιμοποιούν την εργατική δύναμη όποτε την έχουν ανάγκη

Μειώνουν ακόμα περισσότερο το επίδομα της ανεργίας και ετοιμάζονται να το δίνουν σε ακόμα λιγότερους, την ίδια ώρα που η ανεργία αυξάνει.

Μειώνουν τα κονδύλια για την Υγεία και την Πρόνοια και κλείνουν νοσοκομεία, κλινικές και ιδρύματα. Το ίδιο κάνουν και για την Παιδεία και φτάνουν έως και το κλείσιμο σχολείων, φτιάχνοντας τάξεις των 35 και 40 μαθητών και αναγκάζοντας μαθητές να κάνουν χιλιόμετρα να πάνε στο σχολείο τους.

 

Μειώνουν στο ελάχιστο τα κονδύλια των κοινωνικών δαπανών για να περισσεύει περισσότερο χρήμα για τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές των καπιταλιστών.

Παραδίδουν τμήματα των δημοσίων υποδομών, της κρατικής περιουσίας στο κεφάλαιο που τις έχει ανάγκη και όχι γιατί κοστίζουν στο λαό όπως λένε.

Στόχος τους και από αυτή την νέα επίθεση να γίνει πάμφθηνη η εργατική δύναμη και τα κέρδη των καπιταλιστών όσο γίνεται περισσότερα.

Έχουν ενιαία στρατηγική, την οποία την είχαν διαμορφώσει πολύ πριν την κρίση σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης, σε όλες τις χώρες του καπιταλισμού, ανεξάρτητα από μνημόνια και χρέη.

 

Η ανάπτυξη που υπόσχονται και επιδιώκουν και για την οποία μας καλούν σε θυσίες θα αφορά λίγους κλάδους της οικονομίας, θα είναι αναιμική και κυρίως θα έχει το ίδιο αποκρουστικό πρόσωπο για εμάς. Μισθούς και συντάξεις πείνας, προσωρινή δουλειά, αυξημένη ανεργία, υποβαθμισμένη Παιδεία και Υγεία που θα πληρώνουμε από τους άθλιους μισθούς και τις συντάξεις μας.

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους, η συγκέντρωση του κεφαλαίου και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, η γιγάντωση του ανταγωνισμού στους διάφορους κλάδους της οικονομίας και συνολικά που νομοτελειακά κυοφορεί την επόμενη ακόμα πιο επώδυνη για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα καπιταλιστική κρίση.

Αξίζει θυσίες αυτή η προοπτική ;

Όχι βέβαια: για αυτό είμαστε εδώ, για αυτό θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουνε τον αγώνα μας. Γιατί σε αυτή την εξελισσόμενη επίθεση και στα νέα βάρβαρα μέτρα που κυοφορούνται σε βάρος μας πρέπει να απαντήσουμε, να τα εμποδίσουμε και να απαιτήσουμε λύσεις στα βασικά και επείγοντα προβλήματα μας.

 

Είμαστε επίσης εδώ,

– γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα, δεν μπορεί να έχει άλλη γραμμή πάλης από την ενότητά του ενάντια στο κεφάλαιο, τις πολυεθνικές που είναι η πηγή του κακού, ο κοινός δυνάστης όλων των λαϊκών στρωμάτων. Δεν μπορεί να έχει γραμμή την ταξική συνεργασία.

δεν μπορεί να έχει άλλη γραμμή από αυτή της απόρριψης όλων των διαχειριστών του καπιταλισμού. Γιατί το έχει πάμπολλες φορές επιβεβαιώσει η ζωή, φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού δεν υπάρχει.

-γιατί δε θέλουμε να ζούμε με την ψευτιά, με την ουτοπία μιας πιο δίκαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης, μιας δήθεν πιο δίκαιης κατανομής του πλούτου που εμείς παράγουμε που μας υπόσχονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη μοιρασιά ανάμεσα σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο και τους ανήκει και τους κλεφτές που τον σφετερίζονται.

Είμαστε εδώ:

  • γιατί θέλουμε τα εργοστάσια, η γη, να παράγουν με βάση τις ανάγκες του λαού, όχι αν και όταν τα κέρδη κάποιου καπιταλιστή, κάποιου μονοπωλίου το απαιτούν. Δε θέλουμε τα Ναυπηγεία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η Λάρκο, οι άλλες επιχειρήσεις να υπάρχουν, να παράγουν εάν κι εφόσον η Κομισιόν μας το επιτρέπει. Με καμία Κομισιόν δεν έχουμε να παζαρέψουμε τίποτα. Θέλουμε και τα εργοστάσια και τη γη και τον αέρα και τη θάλασσα στην υπηρεσία των αναγκών μας, των αναγκών του λαού. Όλον τον πλούτο που έχουμε δημιουργήσει και υπάρχει, των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

  •  

Να γιατί δεν είμαστε με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ. Να γιατί δεν είμαστε μαζί με την Αυτόνομη Παρέμβαση και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ίδιες πλατείες που ορισμένοι μας καλούν.

Γιατί αυτοί θέλουν να μας τοποθετήσουν ως συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ της μιας ή της άλλης ενδοαστικής δύναμης. Να μας βάλουν να διαλέξουμε διαχειριστή του συστήματος με την υπόσχεση και την ουτοπία μιας πιο δίκαιης μοιρασιάς της πίτας.

Εμείς θέλουμε να ενωθούν οι εργαζόμενοι και θα το πετύχουμε, όχι μόνο ενάντια σε έναν καπιταλιστή, όχι μόνο ενάντια στους δήθεν μη υγιούς επιχειρηματίες αλλά ενάντια σε όλους τους καπιταλιστές.

Όχι ενάντια μόνο σε κάποια από τα κόμματα διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά ενάντια σε όλους τους διαχειριστές του συστήματος.

Όχι ενάντια σε αυτή την Κομισιόν και υπέρ κάποιας άλλης, αλλά ενάντια στην ίδια την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Για αυτό ο καυγάς τους δεν μας αφορά.

Ο καυγάς του ΔΝΤ και της Κομισιόν, των γερμανών και των αμερικανών, ο καυγάς του ΣΕΒ και άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, ο καυγάς των σημερινών διαχειριστών του συστήματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των επίδοξων διαχειριστών του, για το ποιο μείγμα οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης θα εφαρμοστεί δε μας αφορά.

Δε μας αφορά αν θα γίνει νέο κούρεμα του χρέους, με νέα μέτρα αντιλαϊκά, ή αν θα γίνει νέα επιμήκυνσή του με νέο δάνειο και νέα μνημόνια. Ο καυγάς είναι για τα συμφέροντά τους, για το ποιος θα χάσει τα λιγότερα, θα κερδίσει τα περισσότερα.

Δεν μας αφορά αν τα λιμάνια, η Λάρκο, τα ναυπηγεία πουλιούνται με μικρό ή μεγάλο τίμημα, αν θα τα πάρουν οι ρώσοι, οι αμερικανοί, οι γερμανοί, ή οι κινέζοι.

Εμείς ο λαός δε χρωστάμε σε κανέναν. Δε θέλουμε να πληρώσουμε τίποτα. θέλουμε τα εργοστάσια να παράγουν για τις ανάγκες μας, τον πλούτο που παράγουμε να το απολαμβάνουμε εμείς και όχι η ντόπια πλουτοκρατία και οι δανειστές.

 

Εργαζόμενες εργαζόμενοι

Νέοι και νέες

Μας θέλουν στη γωνία, στους καναπέδες, φοβισμένους, μπερδεμένους, να προσευχόμαστε να μας λυπηθούν, να πάνε τα πράγματα καλά. Με έναν κόσμο το έχουν καταφέρει, τον έχουν φοβίσει, τον έχουν απογοητεύσει, τον έχουν μπερδέψει, τον έχουν κάνει να παρακολουθεί ως θεατής τα γεγονότα.

Όμως με το κίνημά μας, το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τις άλλες λαϊκές αγωνιστικές συσπειρώσεις δεν τα έχουν καταφέρει, ούτε θα τα καταφέρουν.

Όπως λέει και ο ποιητής «μηδέ και στην κακοκαιρία λυγά το κυπαρίσσι, έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει» για να τους αφήσουμε να διαμορφώνουν και να αποφασίζουν αυτοί για την ζωή μας.

Μπορεί το κίνημα μας, να γίνει η ατμομηχανή που θα τραβήξει μπρος όλα τα βαγόνια και όλο το κίνημα μπροστά.

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Φίλες και φίλοι

Έχουμε προτείνει σε όλες τις οργανώσεις της εργατικής τάξης, ως κλιμάκωση του αγώνα, γενική πανελλαδική απεργία στις 23 Οκτώβρη.

Γιατί πρέπει με κάθε τρόπο να παρεμποδίσουμε τη νέα βαρβαρότητα που έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη, κάνοντας τη ζωή μας ακόμα χειρότερη κόλαση.

Γιατί πρέπει εργοδότες και κυβέρνηση, οι ξένοι σύμμαχοι των ντόπιων θεριών, να νιώσουν στον σβέρκο τους την καυτή ανάσα μας, τη στιγμή που απεργάζονται για εμάς νέους εφιάλτες.

Γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις συνολικής ανατροπής αυτών των μέτρων και των δυνάμεων που τα προωθούν.

Όλα τα συνδικάτα έχουν χρέος να τοποθετηθούν σε αυτή μας την πρόταση και να τοποθετηθούν θετικά. Πρέπει οι εργαζόμενοι να σταθούν πολύ αυστηροί απέναντι σε σωματεία και συνδικαλιστές που θα αρνηθούν αυτή μας την πρόταση.

Κάποιοι επιδιώκουν με δήθεν απεργίες διαρκείας να εμποδίσουν τα μέτρα και να ρίξουν την κυβέρνηση. Χωρίς συζήτηση με τους εργαζόμενους, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, χωρίς συμμαχίες. Σε ελάχιστες ημέρες οδηγούν τις κινητοποιήσεις στον εκφυλισμό και φυσικά τους εργαζόμενους στην απογοήτευση, στην αποστράτευση και στην ακόμα μεγαλύτερη εδραίωση της κυβέρνησης και του κυβερνητικού συνασπισμού.

Πρόκειται για τους χθεσινούς κολαούζους της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Αυτόνομη Παρέμβαση και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ο τυχοδιωκτισμός τους και το αντιΠΑΜΕ μένος δεν έχει όρια.

 

Εμείς θέλουμε έως την πραγματοποίηση της απεργίας να έχουμε συζήτηση, αν είναι δυνατόν, με όλους τους εργαζόμενους, με όλο το λαό.

Θέλουμε να έχουμε γράψει χιλιάδες ακόμα στα Συνδικάτα και χιλιάδες να πάρουν μέρος στις γενικές τους συνελεύσεις και να αποφασίζουν.

Θέλουμε να νεκρώσουν εκείνη την ημέρα όλα τα εργοστάσια, με τους ίδιους τους εργάτες και τις εργάτριες στις πύλες.

Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι από τους εργάτες και τις εργάτριες των εργοστασίων, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις υπηρεσίες.

Να είναι μαζί μας τα εκατομμύρια των ανέργων στο δρόμο, οι γυναίκες και οι μετανάστες.

Να είναι μαζί μας οι αυτοαπασχολούμενοι που στενάζουν χωρίς μεροκάματο, χωρίς εισόδημα, οι φτωχοί αγρότες που τους περνάνε νέες θηλιές στο λαιμό τους.

Αν αυτά τα πετύχουμε, αν η απεργία είναι ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, τότε θα χάσουν τον ύπνο τους ντόπιοι και ξένοι δυνάστες.

Τότε και μόνο τότε θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις να ξεκουμπιστεί αυτή η κυβέρνηση. Και όχι μόνο να ξεκουμπιστεί αυτή η κυβέρνηση αλλά και να μην έρθει μια άλλη του στυλ άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Φίλες και φίλοι

Να μην χαθεί ημέρα, να μην χαθεί ώρα. Να μην μείνει κανείς και καμιά χωρίς να μπει στη μάχη για να είναι πετυχημένη η απεργία.

Να κάνουμε την απεργία στις 23 Οκτώβρη ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην ανασύνταξη του κινήματος, να τρομάξουμε τους τρομοκράτες μας.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομιλία του Μ. Καραντούσα, Προέδρου της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας για την ερμηνευτική εγκύκλιο

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες Ήρθαμε  σήμερα εδώ έξω από το υπουργείο εργασίας και απαιτούμε από την...

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, Προέδρου Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην απεργιακή Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Η 1η Μάη είναι ημέρα δική μας. Των εργαζομένων όλου του κόσμου...

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...