Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση και τον αγώνα των εργατών για ζωή με δικαιώματα

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 9:00π.μ. εκδικάζεται η έφεση κατά της απαράδεκτης καταδικαστικής απόφασης του ΣΤ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου Θ. Φωτόπουλος καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Το έγκλημα του ήταν η οργάνωση και πρωτοπόρα δράση στη δεκαήμερη απεργία που είχε γίνει στην επιχείρηση «Ἁφοι Βλάχου» τον Ιούλη του 2019, ενάντια στην απόλυση του Μάη Μεντή προέδρου του εργατικού κέντρου Λαυρίου Ανατολικής Αττικής.

Μια απεργία που έβγαλε τους εργαζόμενους νικητές, καθώς ανακλήθηκε η απόλυση και έμαθαν να παλεύουν οργανωμένα. Αυτό είναι που η εργοδοσία της «Αφοι Βλάχου» θέλει να ποινικοποιήσει, την οργάνωση και την πάλη των εργατών, στηριγμένη στους νόμους όλων των κυβερνήσεων. Η δικαιοσύνη δεν είναι  τυφλή. Λειτουργεί σε ένα σύστημα που νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού και οι νόμοι υπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων.

Αυτές οι διώξεις δεν μπορούν ούτε να τρομάξουν ούτε να βάλουν στο γύψο το κίνημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα όλων των κλάδων να σταθούν δίπλα στο συνάδελφο ενάντια στην προσπάθεια να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση.

Όλοι στα δικαστήρια την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 9:00π.μ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα εκατομμύρια λαού και νεολαίας που πλημμύρισαν τους δρόμους της Γαλλίας στη χθεσινή μεγάλη απεργία

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους φοιτητές της Γαλλίας, που χθες...

Για τη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ

Εδώ ο κόσμος καίγεται -στην κυριολεξία- από τους πολέμους και τη φτώχεια και η...

Καταγγελία της φασιστικής επίθεσης στην Πάτρα

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την οργανωμένη φασιστική επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη...