Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση και τον αγώνα των εργατών για ζωή με δικαιώματα

Δημοσιεύτηκε στις

 Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου Φωτόπουλο Θανάση. Ο συνάδελφος συμμετείχε ως όφειλε στον μεγάλο 10ημερο απεργιακό αγώνα το 2019, στο εργοστάσιο των «Αφοί Βλαχου» για την επαναπροσληψη του  Μεντη Μάη, εργαζόμενου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής.

 Ένας αγώνας που υποχρέωσε την εργοδοσία σε υποχώρηση και στην επαναπροσληψη του συναδέλφου- συνδικαλιστή. Η εργοδοσία κατά την προσφιλή της τακτική είχε μηνύσει  τους απεργούς με ψευδή και αήθη επιχειρήματα, όπως ότι οι απεργοί χτυπήσαν τον εργοδότη, τα οποία κατά την σημερινή  ακροαματική διαδικασία καταρρίφτηκαν από τους συναδέλφους, ακόμα και από τους ίδιους τους μάρτυρες κατηγορίας. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή και των τεσσάρων κατηγορουμένων. Η πρόεδρος σε μια πρωτοφανή απόφαση καταδίκασε τον συνάδελφο σε 10 μήνες φυλακή γιατί έκανε αυτό που ήταν υποχ ρεωμένος να πράξει, να βρεθεί δίπλα στους συναδέλφους του και να υλοποιήσουν τις Συλλογικές τους αποφάσεις.  Δίκασε την απεργία και την συνδικαλιστική δράση.

Η δικαιοσύνη δεν είναι  τυφλή. Λειτουργεί σε ένα σύστημα που νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού και οι νόμοι υπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων. Γι’ αυτό κυριαρχεί το «πάμε και όπου βγει» γι’ αυτό στους χώρους δουλειάς μετράμε εμείς νεκρούς και χαμένα δικαιώματα και αυτοί κέρδη και ασυλία.

Αυτές οι διώξεις δεν μπορούν ούτε να τρομάξουν ούτε να βάλουν στο γύψο το κίνημα.

Καλούμε τα συνδικάτα να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους στους χώρους δουλειάς, να ενταθεί ο αγώνας για συλλογικές συμβάσεις, για αυξήσεις στους μισθούς. Ιδιαίτερα μπροστά στην απεργία της 17 Απρίλη και την πρωτομαγιά. Αγώνας να γίνει νόμος το δίκιο μας.

Περισσότερα

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Αποφάσεις για συμμετοχή στην Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη έχουν ως τώρα πάρει οι...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...

Εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του ΠΑΜΕ οργανώνει η ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης

Ο σύλλογος φίλων και απογόνων Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης θέλοντας να ενισχύσει τη δυνατότητα...