Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα – Αλληλεγγύη στο Συνδικάτο USB Ιταλίας

0

Tο ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στο αγωνιστικό συνδικάτο της Ιταλίας USB και τους εργαζόμενους της Ιταλίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και δέχονται την επίθεση και την καταστολή Κυβερνήσεων και ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Το Συνδικάτο USB καταγγέλλει το χθεσινό προκλητικό σκηνικό σε βάρος του Συνδικάτου που στήθηκε χτες στη Ρώμη, με έφοδο της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της  USB ύστερα από «ανώνυμες» αλλά λεπτομερέστατες καταγγελίες περί κρυμμένου όπλου, το οποίο τελικά «ανακαλύφθηκε» βυθισμένο στο νερό μέσα σε καζανάκι τουαλέτας!

Όπως καταγγέλλεται απο το Συνδικάτο, λίγο πριν από τις 11 χτες το πρωί εμφανίστηκαν καραμπινιέροι στα κεντρικά γραφεία της  USB στη Ρώμη, ισχυριζόμενοι ότι διεξάγουν έλεγχο για την αναζήτηση όπλων, με βάση όσα «ανώνυμης» τηλεφωνικής καταγγελίας.

Οι καραμπινιέροι μπήκαν στα γραφεία της USB χωρίς καν ένταλμα αξιοποιώντας και αντίστοιχη δυνατότητα που τους δίνει η αντιδραστική νομοθεσία του ιταλικού κράτους. Ακολούθησε «στοχευμένος» έλεγχος στα γραφεία, καθώς ο «ανώνυμος πληροφοριοδότης» τους υπέδειξε πού ακριβώς θα ψάξουν, σε ποιο καζανάκι και σε ποια τουαλέτα, από αυτές που προορίζονται για το κοινό. Εκεί ακριβώς βρέθηκε ένα όπλο, τυλιγμένο σε σελοφάν και βυθισμένο στο νερό…

Η USB απάντησε με άμεση, μαζική συνέντευξη τύπου καταγγέλωντας την προβοκάτσια με το σύνθημα «Τα μόνα όπλα που χρησιμοποιεί η USB είναι οι απεργίες, τα αιτήματα, οι διαδηλώσεις και οι αγώνες. Αφήνουμε τα όπλα σε αυτούς που τα αγαπούν, ξεκινώντας από τη συμπαγή πλειοψηφία που τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Ταυτόχρονα κατήγγειλε τη χρονική συγκυρία που εκτυλίχθηκε αυτό το σκηνοθετημένο προκλητικό περιστατικό, εν μέσω των δράσεων που οργανώνει το Συνδικάτο ενάντια στην πολεμική εμπλοκή, όπως ήταν η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο της Πίζας στις 19 Μάρτη, από το οποίο επιχειρήθηκε να σταλεί στρατιωτικός εξοπλισμός στην Ουκρανία καμουφλαρισμένος ως «ανθρωπιστική βοήθεια», η απεργία και η συγκέντρωση στο λιμάνι της Γένοβας στις 31 Μάρτη, με αφορμή την άφιξη του σαουδαραβικού πλοίου «Bahri», το οποίο ήταν φορτωμένο με αμερικανικά όπλα.

Το συνδικάτο USB σημείωσε για το γεγονός αρχικά ότι τα κεντρικά γραφεία του Συνδικάτου είναι ανοιχτά για το κοινό καθημερινά, όπως και όλα τα γραφεία της USB. Σίγουρα το τελευταίο μέρος για να κρύψει κανείς οτιδήποτε, πόσο μάλλον όπλα.  Ενώ επεσήμανε ότι τα ίδια ΜΜΕ που αποσιωπούν συστηματικά τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της USB και των εργαζομένων, έσπευσαν τώρα μέσα σε ελάχιστο χρόνο να αναπαράγουν τη σκηνοθετημένη «είδηση» με το «κρυμμένο όπλο»…

Το εργατικό κίνημα διεθνώς έχει μεγάλη πείρα από τις επιθέσεις, τις προβοκάτσιες και την καταστολή κρατικών και ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Και στην Ελλάδα, στην διάρκεια της μεγάλης Γενικής Απεργίας στις 6 Απρίλη, με εντολή της Κυβέρνησης συνελήφθησαν αναίτια και βίαια 8 διαδηλωτές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ιταλίας και στο Συνδικάτο USB στον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή, τις μεθοδεύσεις και τους μηχανισμούς ενάντια στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.