Καταγγέλλουμε την Αναγνώριση των Παράνομων Ισραηλινών Εποικισμών από τις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την νέα προκλητική κίνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ στην Δ. Όχθη της Παλαιστίνης ως «νόμιμους».

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, σε μια προκλητική δήλωση δικαιολόγησε αυτήν την κίνηση λέγοντας «Η σκληρή αλήθεια είναι πως ποτέ δεν θα υπάρξει δικαστική επίλυση της σύρραξης και τα επιχειρήματα για το ποιος έχει δίκαιο και ποιος όχι σε σχέση με το διεθνές Δίκαιο δεν θα φέρει ειρήνη».

Μια δήλωση-τοποθέτηση που διαλύει τις αυταπάτες που καλλιεργούσαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο πριν λίγες βδομάδες στην Αθήνα. Καθώς η αναγνώριση των εποικισμών αποτελεί ουσιαστικά νομιμοποίηση της παράνομης απόσπασης και κατοχής της παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ. Οι μακελάρηδες των λαών δεν διασφαλίζουν την «ειρήνη», αφού η «ειρήνη» τους είναι εξίσου επικίνδυνη με τον πόλεμο τους. Η «ειρήνη» τους γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν τίποτα θετικό να περιμένουν από τους φονιάδες που έχουν αιματοκυλίσει την Μέση Ανατολή και μετέτρεψαν την Μεσόγειο σε υγρό τάφο για χιλιάδες ξεριζωμένους.

Όσες αποφάσεις και αν πάρουν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ, το δίκιο θα είναι πάντα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού για να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στους Ιμπεριαλιστές μία είναι η απάντηση των Εργατών

Νόμος Είναι το Δίκιο των Λαών

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Ιούνη στις 16.00 στη doValue

 Δυναμώνουμε το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ...

Κινητοποίηση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπ.Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μαζί με σωματεία της Αττικής στο Υπ. Εργασίας για...

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...