Καταγγελία του Συνδικάτου USB Ιταλίας: Από το αεροδρόμιο της Πίζας επιχειρήθηκε να σταλούν όπλα στην Ουκρανία μεταμφιεσμένα ως «ανθρωπιστική βοήθεια»

Δημοσιεύτηκε στις

Οι εργαζόμενοι αρνούνται να φορτώσουν τα αεροπλάνα και καλούν σε κινητοποίηση το Σάββατο 19  Μάρτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου USB Ιταλίας εργαζόμενοι του πολιτικού αεροδρομίου Galileo Galilei στην Πίζα ενημέρωσαν για ένα πολύ σοβαρό γεγονός: «ανθρωπιστικές» πτήσεις που αναχωρούν από το πολιτικό αεροδρόμιο,  που θα έπρεπε να είναι γεμάτες με προμήθειες, τρόφιμα, φάρμακα και οτιδήποτε άλλο χρήσιμο για τον λαό της Ουκρανίας που βασανίζονται για εβδομάδες από βομβαρδισμούς και μάχες. Αλλά δεν είναι έτσι!

Όταν εργαζόμενοι πήγαν κάτω από το αεροπλάνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με κιβώτια γεμάτα όπλα διαφόρων τύπων, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Αντιμέτωποι με αυτό το πολύ σοβαρό γεγονός, οι εργάτες αρνήθηκαν να φορτώσουν το φορτίο: αυτά τα αεροπλάνα προσγειώνονται πρώτα στις βάσεις των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην Πολωνία, μετά τα φορτία στέλνονται στην Ουκρανία, όπου τελικά βομβαρδίζονται από τον ρωσικό στρατό, με αποτέλεσμα τον θάνατο εργαζομένων. Το συνδικάτο USB Ιταλίας καταγγέλλει αυτή την τρομερή υποκρισία, η οποία χρησιμοποιεί κυνικά «ανθρωπιστική» κάλυψη για να συνεχίσει να πυροδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το συνδικάτο USB απαιτεί

1) οι δομές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του πολιτικού αεροδρομίου να μπλοκάρουν αμέσως αυτές τις πτήσεις θανάτου που μεταμφιέζονται ως «ανθρωπιστική» βοήθεια·

2) οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να αρνούνται να φορτώνουν όπλα και εκρηκτικά που τροφοδοτούν τον πόλεμο

3) Διαδήλωση το Σάββατο 19 Μαρτίου μπροστά από το αεροδρόμιο Galilei (3 μ.μ.) με σύνθημα «Από την Τοσκάνη γέφυρες ειρήνης, όχι πτήσεις πολέμου!».

Περισσότερα

Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ζώνη

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των εφοπλιστών Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα...

Διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε χθές, 22 Ιουλίου, η διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο...

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές στη ΛΑΡΚΟ – Νεκρωσε η Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ στέλνει μήνυμα: Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω...