Κυριακή, Αύγουστος 18

Καταγγελία του Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών Αθήνας για απόλυση συναδέλφου εργαζόμενου στη RAINBOW

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στη  Rainbow,

Το Σωματείο Τροφίμων-Γάλακτος-Ποτών Ν. Αττικής καταγγέλλει την απόλυση του συναδέλφου μας Γ.Κ., εργαζόμενου στη RAINBOW.

O συνάδελφος εργάζεται στην εταιρία τα τελευταία 3 χρόνια στο χώρο του βαφείου. Λόγω των ελλιπών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο αυτό, ο συνάδελφος αναγκαζόταν να εισπνέει καθημερινά μεγάλες ποσότητες χρώματος (χώρος χωρίς εξαερισμό, λίγα τετραγωνικά, εντατικοποίηση της δουλειάς, κά).

Μετά από ενημέρωση του ίδιου προς την εργοδοσία για το θέμα υγείας που προέκυψε και την ανάγκη να αλλάξει πόστο εργασίας, η RAINBOW WATERS αποφάσισε να απολύσει το συνάδελφο.

Η απόλυση είναι εκδικητική και στόχο έχει να κρύψει τα όποια ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας υπάρχουν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε που αμέσως μετά την αναφορά του συναδέλφου στην εργοδοσία, το «βαφείο» εξαφανίστηκε!

Αντίστοιχα θέματα υγιεινής και ασφάλειας προκύπτουν και στους υπόλοιπους χώρους, μυοσκελετικά προβλήματα στα γραφεία, κρίσεις πανικού, ανυπαρξία ειδικών χώρων για το γεύμα των εργαζομένων σε όλη την εταιρία, εντατικοποίηση της δουλειάς που μπορεί να οδηγήσει σε «ατυχήματα», όπως και έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Φαίνεται πως στο βωμό των κερδών η ανθρώπινη υγεία και ζωή λίγη σημασία έχει.. Κέρδη που ούτως ή άλλως εμείς οι ίδιοι τα έχουμε βγάλει με τη δουλειά μας, με το άγχος μας, με την υγεία μας, με τους χαμηλούς μισθούς μας, με το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας.

Η εργοδοσία ξεσαλώνει πατώντας στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που της έφτιαξαν η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις προηγούμενες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Τώρα μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αύξηση στα 650€ μεικτά του κατώτατου μισθού στοχεύει να χειροκροτήσουμε τους μισθούς που συνεχίζουν να είναι πείνας, ενώ αρνείται να επαναφέρει τα 751€. Από την άλλη ούτε αυτή η αύξηση θα δινόταν αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια μεγάλοι διεκδικητικοί αγώνες. Το πιο ουσιαστικό είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει και δεν καταργεί (όπως έλεγε) το νόμο Βρούτση που καθορίζει με υπουργική απόφαση την αύξηση ή μείωση του κατώτατου μισθού, με βάση την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία. Δηλαδή όπως δίνει τώρα την αύξηση-κοροϊδία αύριο μπορεί να κάνει μείωση.

ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΛΑΣΗ

Συνάδελφοι, την ίδια στιγμή ζούμε σε μία εποχή που υπάρχει η δυνατότητα, οι συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης να είναι πραγματικά παράδεισος και όχι σύγχρονη κόλαση όπως αυτή που ζούμε καθημερινά.

Το δικαίωμα στην εργασία να είναι διασφαλισμένο γιατί συνδέεται με το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

Να υπάρχουν παροχές, σύγχρονες υποδομές σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό, διασκέδαση, διακοπές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο συνδικάτο μας, κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία!

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς. Παλεύουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απαιτούμε:

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.