Τρίτη, 26 Μαΐου

Καταγγελία του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής για την εταιρία ΦΕΙΔΑΣ

image_pdfimage_print

Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής καταγγέλλει την εργοδοσία στην επιχείρηση υποδηματοποιίας ΦΕΙΔΑΣ ΑΕ η οποία απαιτεί από τους 110 εργαζόμενους της να ζήσουν για το μήνα Μάρτιο με 200 – 300 ευρώ που κατέβαλε ως προκαταβολή στις 17 Μαρτίου.

Το εργοστάσιο λειτούργησε κανονικά μέχρι τις 23 Μαρτίου όπου και έκανε αναστολή των συμβάσεων εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων για να μπει στη ρύθμιση της ΠΝΠ της κυβέρνησης, απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια που τη συνοδεύουν.

Η εργοδοσία δε διασφάλισε ούτε τα 12 ημερομίσθια το μήνα όπως προβλέπεται απ’ το καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας που επιβάλει μονομερώς κάθε χρόνο και για 9 μήνες τα τελευταία 8 χρόνια.

Επίσης επικαλούμενη έλλειψη ρευστότητας αρνείται να καταβάλλει παλιές οφειλές προς τους εργαζόμενους οι οποίες είχαν ρυθμιστεί σε 12 δόσεις και έπρεπε να είχαν εξοφληθεί έως τον Απρίλη του 2019, έχει δώσει μόνο τις 5 δόσεις και το ποσό που χρωστάει στο σύνολο των εργαζομένων αγγίζει τα 120.000 ευρώ.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα να διεκδικήσουν την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, παλαιών και νέων, την κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας, να μην δεχθούν να πληρώσουν τη νέα κρίση όπως αξιώνει η εργοδοσία και η κυβέρνηση της ΝΔ στις πλάτες τους όπως έγινε με την προηγούμενη 10ετία.

Comments are closed.