Καταγγελία του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου για την απόλυση συνδικαλίστριας

Δημοσιεύτηκε στις

        Το Συνδικάτο μας καταγγέλλει την παράνομη επιχειρούμενη απόλυση εκλεγμένης συνδικαλίστριας, μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου μας!

Η εταιρία Physis (Γ. Βοσκάκης & ΣΙΑ ΟΕ) τολμάει να απολύσει την εκλεγμένη συνδικαλίστρια, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου μας, Μαρία Βασιλακάκη. Χρησιμοποιεί ανυπόστατες δικαιολογίες και ψέματα για να στηρίξει αυτή την κίνησή της ενώ η πραγματικότητα είναι πως ενοχλείται από τη συνδικαλιστική δράση της ίδιας και του Συνδικάτου μας. Οι εργοδότες δεν θέλουν τα Συνδικάτα μέσα στα πόδια τους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα και να μην έχουν καμία αντίδραση! Η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο του κλάδου, κάθε εργαζόμενο γενικά που βιώνει τα προβλήματα στους χώρους εργασίας, την απληρωσιά, την εντατικοποίηση, το πολύ χαμηλό επίπεδο μισθών, τα εργατικά ατυχήματα που αποτελούν καθημερινότητα πλέον και όλες τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες της εργοδοσίας!

Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατη ευθύνη γιατί έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, έχει παραδώσει στους επιχειρηματίες όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο μαζί με το ξήλωμα του συνδικαλιστικού δικαιώματος και θέλουν από κοινού να επιβάλουν στους χώρους σιγή νεκροταφείου, ιδιαίτερα απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και στην κάλυψη βασικών τους δικαιωμάτων.

Συνάδελφοι, η εξέλιξη αυτή έρχεται ενάμιση χρόνο μετά την απόλυση από την εταιρία Σαβοϊδάκης, επίσης μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου μας. Οι εργοδότες πλέον δεν λογαριάζουν νομοθεσίες και κανόνες. Το μόνο που τους φοβίζει είναι η ενότητα της εργατικής τάξης ενάντια στις ορέξεις τους.

        Καλούμε όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ηρακλείου, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργάτη, να είναι στις 7πμ έξω από την πύλη του εργοστασίου, στον Πρασσά, να φωνάξουμε μαζί ενάντια στην απόλυση. Δεν θα δεχθούμε μια παράνομη και εκδικητική απόλυση!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Απεργία στις 28 Φβλεβάρη

Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών Παλλεσβιακή Απεργία την Παρασκευή 28 Φλεβάρη Απεργιακή συγκέντρωση στις 11...

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 28 Φλεβάρη

Το ΔΣ του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού στη συνεδρίασή του στις 4/2 αποφάσισε την κήρυξη...

Αγωνιστικό Μέτωπο στην ΟΤΟΕ: Να κλείσουν τώρα τα καταστήματα στη Σαντορίνη

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην ΟΤΟΕ απαιτεί να ΚΛΕΙΣΟΥΝ άμεσα όλα τα καταστήματα των...