Καταγγελία του Συνδικάτου Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας για τις απολύσεις εργαζόμενων στη φαρμακαποθήκη ΛΙΑΦΑΡΜ/ ΣΤΡΟΥΜΤΣΑ

0
image_pdfimage_print

Συναδερφε, Συναδελφισσα

Το Συνδικάτο Εργαζόμενων Φαρμάκου Καλλυντικού και συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλει την εργοδοσία της φαρμακαποθήκης ΛΙΑΦΑΡΜ/ ΣΤΡΟΥΜΤΣΑΣ για τις απολύσεις δυο συναδέλφων.

Την Παρασκευή 9/4 και ενώ οι συνάδελφοι κόντευαν να ολοκληρώσουν την βάρδια, τους ανακοινώθηκε η απόλυση τους από τον υπεύθυνο της αποθήκης. Ο λόγος ήταν οι δήθεν περικοπές!! Έπειτα από πίεση συναδέλφου να μάθει την πραγματική αιτία της απόλυσης η απάντηση που πήρε από τον υπεύθυνο του τμήματος ήταν ότι η απόλυση γίνεται γιατί δεν κάθεται υπερωρίες και γιατί δεν πηγαίνει για δουλειά τα Σάββατα. Δηλαδή για τον νόμιμο δικαίωμα του να μην εργάζεται υπερωρίες και μάλιστα να τις πληρώνεται παράνομα έναντι κουπονιών για 4€/ώρα!

Την ώρα που η πανδημία καλά κρατεί και η εντατικοποίηση στις φαρμακαποθήκες έχει φτάσει στο κόκκινο, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, και τα “χέρια δεν φτάνουν” η εργοδοσία θέλει να έχει εργαζόμενους να δουλεύουν με σκυμμένο κεφάλι. Μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, να μπορούν να μας ξεζουμίζουν και να μας δίνουν ένα ξεροκόμματο και αυτό σε κουπόνι!! 

Αποδεικνύεται σάπιο το ιδεολόγημα ότι είμαστε “μια οικογένεια” γιατί τελικά έρχονται σε σύγκρουση τα συμφέροντα των αφεντικών με αυτά των εργατών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σηκώσουν το κεφάλι, να μην τρομοκρατηθούν. Μοναδική διέξοδος για μας τους εργαζόμενους, είναι η συσπείρωση στο ταξικό συνδικάτο, ο αγώνας για τα δικαιώματα μας ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που 100 περίπου χρόνια μετά τη θέσπιση του 8ώρου στην Ελλάδα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, με μισθό 550€. Φέρνει νόμο που ξηλώνει κάθε κατάκτησή μας, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στο δικαίωμα στην
ξεκούραση. Όλα αυτά για χάρη των εργοδοτών.

Διεκδικούμε:

Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέρφων.
Πληρωμη ολων των υπερωριών και τα Σαββατα μεσω του μισθού με υπερωριακή απασχοληση.

Καλούμε στη σύσκεψη που οργανώνουν τα συνδικάτα Τριτη 13/4 στο παρκο των 4 εποχων θεατράκι στη νεα παραλια,

Share.

Comments are closed.