Καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών για την άρνηση από το Υπουργείο Εργασίας να δεχτεί αντιπροσωπεία του Συνδικάτου

image_pdfimage_print

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, απέναντι στους εργαζόμενους και το συνδικάτο μας στη σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας. Αρχικά, η αστυνομία(!!!), απαγόρευσε στην αντιπροσωπία μας την είσοδο, στην συνέχεια προφασίστηκαν ότι δεν υπάρχει αρμόδιος στο Υπουργείο για να μας δεχτεί, για να συζητήσει τα αιτήματα μας.Δεν τους πέρασε για μια ακόμα φορά! Οι συνεχόμενες καταγγελίες, η επίμονη στάση των συναδέλφων αλλά και το ξεγύμνωμα του ψεύδους τους (την ίδια ώρα βρισκόταν άλλο σωματείο σε τριμερή συνάντηση), τους ανάγκασε να μας δεχτούν έστω και μετά από μιάμισηώρα.

Ας μας πουν στο Υπουργείο (εργοδοσίας) Εργασίας τελικά, για ποιους είναι το υπουργείο, μόνο εργοδότες δέχονται; τους εργάτες που απολύονται, είναι απλήρωτοι, θέλουν κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, δεν τους ακούνε. Γιατί; Μήπως πρέπει να αλλάξουν το όνομα του υπουργείου, εξ’ άλλου η χαρά τους είναι, στα εύσημα του ΣΕΒ για τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζουν. Είναι άξιοι συνεχιστές της προηγούμενης κυβέρνησης που νομοθετούσε π.χ. τριετίες και δεν υποχρέωνε τους εργοδότες να της δίνουν. Βέβαια δεν περιμένουμε να έχουν και διαφορετική στάση, τελευταία έχουν και καλούς συνεταίρους, την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος και ΣΙΑ), που φτάνει στο σημείο να θέλει να ακυρώσει απεργιακές αποφάσεις, να επικροτεί το αντιασφαλιστικόνομοσχέδιο. Άξιοι οι μισθοί όλων τους.

Εμείς στέλνουμε μήνυμα, δεν θα υποχωρήσουμε, ο αγώνας που κάνουμε είναι δίκαιος, είναι αγώνας ζωής, είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους και τους καλούμε να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Έχουμε καταφέρει ήδη πολλά, από εκεί που δεν ανοίγανε τα αυτιά τους και τα μάτια τους, μας ακούνε, πιέζονται για να μας δεχτούνε. Μετά την σημερινή κινητοποίηση και  συνάντηση, παρά τις υπεκφυγές ότι δεν είναι αρμόδιο το Υπουργείο Εργασίας (αν δεν έχει ευθύνη το υπουργείο εργασίας για τους εργαζόμενους τότε, ποιος έχει;), έχουμε την δέσμευση τους ότι θα πιέσουν την διοίκηση των ΕΛΤΑ και θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση για να συζητηθούν τα αιτήματά μας.

Δεν τους δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη. Η δική μας δύναμη, θα γίνει ο δικός τους φόβος

Είναι ώρα ξεσηκωμού, κανένας συνάδελφός που λήγει η σύμβασή του τις επόμενες μέρες να μην σκύψει το κεφάλι. Κανένας δεν είναι μόνος του. Η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα όλων μας. Να δώσουμε αυτήν την μάχη μέχρι τέλους. Να εμποδίσουμε τα σχέδια τους. Μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους που η επίπτωση στην εργασία τους θα είναι άμεση με την εντατικοποίηση που θα χτυπήσει κόκκινο. Και ετοιμάζονται και χειρότερα, μετά τις εθελούσιες εξόδους που σχεδιάζει η διοίκηση των ΕΛΤΑ. 

Δεν θα περιμένουμε για πολύ, έχουμε πάρει ήδη την υπόθεση στα χέρια μας.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας.Άμεσα θα ενημερώσουμε για την μέρα και ώρα που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με το Υπουργείο και την διοίκηση των ΕΛΤΑ. Εκείνη την ώρα θα γίνει συγκέντρωση, όλοι έξω από το Υπουργείο Εργασίας, θα βροντοφωνάξουμε τα αιτήματα μας.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Την Τρίτηστις 18 Φλεβάρη, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ,συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια. Απεργούμε ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά τους νομοσχέδια. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά, την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τις συντάξεις, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επανανομοθέτηση με επιθετική μορφή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), που ανοίγει το δρόμο για τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης στη λογική του συστήματος Πινοσέτ. Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια καθυστέρησαν την εφαρμογή του. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.

Το ΣΕΤΤΑ απαιτεί :

  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Έξω οι δουλέμποροι.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα δουλεμπορικά, ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER.
  • Κατάργηση του θεσμού των franchise και των πρακτόρων, που λειτουργεί ως μέσο για να ρίχνουν οι μητρικές τους μισθούς.
  • Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής και τη διανομή.

Comments are closed.