Καταγγελία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας ” Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ” για την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚ Καβάλας για την απομάκρυνση του

image_pdfimage_print

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και ποταπή απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και του προέδρου του ΕΥΚ Καβάλας, Κώστα Ποδάρα, ο οποίος με το γελοίο πρόσχημα της κατάρτισης (με επιδοτούμενα προγράμματα) των ανέργων και των εργαζομένων, ζητά την απομάκρυνση (εκδίωξη) του Σωματείου μας, καθώς και των Σωματείων των συνταξιούχων της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας από το ΕΥΚ Καβάλας, προκειμένου να διαθέσει την αίθουσα που τόσα χρόνια μας συστεγάζει, στις «ανάγκες στέγασης των σεμιναρίων»!!!  

 Τα γραφεία των Σωματείων μας στο Εργατικό Κέντρο είναι ένας χώρος ενεργός καθημερινά, αρωγός και συμπαραστάτης στα γενικότερα και καθημερινά προβλήματα όλων των συναδέλφων μας (μελών και μη), σε αντίθεση με τον ίδιο τον πρόεδρο και την κλίκα του στο Δ.Σ. ,που το κρατάνε ερμητικά κλειστό (μεταφορικά και κυριολεκτικά), στους εργαζόμενους και στους ανέργους, που τόσο πολύ κόπτονται ότι νοιάζονται για αυτούς.

Σε ποιο κτήριο του Δημόσιου – έτσι το αποκάλεσε ο Κώστας Ποδάρας –   χρειάζεται να χτυπήσεις το κουδούνι της πόρτας εισόδου προκειμένου να εισέλθεις στο χώρο! Πώς μπορεί ένα Εργατικό Κέντρο Καβάλας, με την ιστορία που κουβαλάει, τα γραφεία του να είναι «ανοικτά» μόνο «Δευτέρα με Παρασκευή από τις 8 έως τις 3μ.μ.» Αυτές τις ώρες όσοι εργάζονται είναι στις δουλειές τους και οι άνεργοι ψάχνουν για κανά μεροκάματο, ή τρέχουν για να μαζέψουν χαρτιά μήπως και μπουν σε κανά επιδοτούμενο σεμινάριο. Πότε και πού το Εργατικό Κέντρο Καβάλας πρωτοστάτησε σε καίρια ζητήματα που αφορούν σε αυτούς που λέει ότι υπερασπίζεται!

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ  δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.

Κτίστηκε με το αίμα και τον ιδρώτα όλων αυτών, που τώρα έτσι ξεδιάντροπα και χυδαία ο Κώστας Ποδάρας και η κλίκα του θέλουν να τους πετάξουν έξω.

  Η απόφαση αυτή έχει σαφή πολιτική και εκδικητική σκοπιμότητα, γιατί τα Σωματεία μας στέκονται εμπόδιο στη φιλοεργοδοτική και εργατοπατερική τακτική τους. Σε μια περίοδο που το εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα προετοιμάζει σημαντικές κινητοποιήσεις για τις 30 Νοέμβρη 2019 στην Καβάλα, και για την Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 14 Δεκέμβρη 2019 στην Αθήνα για τη νέα λαίλαπα που φέρνει η Κυβέρνηση με το καινούργιο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, αυτή η κλίκα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας παίρνει αυτές τις ευτελείς αποφάσεις προκειμένου να ανακόψει την άνοδο του κινήματος, πιστή στις εντολές των εργοδοτών, γιατί αυτούς υπηρετεί.

Ματαιοπονούν όμως.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της Καβάλας καταδικάζουν αυτή την αναίσχυντη απόφαση. Ήδη με κοινό ψήφισμα, που εξέδωσαν τα συνταξιουχικά Σωματεία στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 20 Νοέμβρη 2019 καταδίκασαν τις χυδαίες αυτές μεθοδεύσεις.   

Καλούμε,

Τα Εργατικά Σωματεία της Πόλης και του Νομού, τους Μαζικούς Φορείς  να πάρουν θέση.

  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
  • ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ.
  • ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ: ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Comments are closed.