Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ” Η ΕΛΠΙΣ” για το περιστατικό αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας στο ‘‘Θριάσιο’’ Νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ του Σωματείου των Εργαζομένων, καταδικάζει την αυταρχική και αυθαίρετη συμπεριφορά αστυνομικών φρουρών κρατουμένου ασθενούς στο ‘‘Θριάσιο’’ Νοσοκομείο (το πρωί του Σαββάτου 17 Αυγούστου), ενάντια στην εφημερεύουσα Ψυχίατρο Αφροδίτη Ρέτζιου και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, όπου με… απαίτηση των αστυνομικών απειλούσαν να συλλάβουν την ψυχίατρο, και μάλιστα… με τη διαδικασία του Αυτοφώρου!

Το περιστατικό αποτελεί απαράδεκτη αυθαίρετη συμπεριφορά, εκ’ μέρους των αστυνομικών φρουρών δεδομένου της σχετικής νομοθεσίας για την φρούρηση των ασθενών κρατουμένων (ΠΔ 215/2006 – ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006) όπου προβλέπεται, οι αστυνομικοί φρουροί κρατουμένων ασθενών πρέπει να εισέρχονται άοπλοι σε ειδικές μονάδες (όπως αυτονόητα είναι οι ψυχιατρικές πτέρυγες).

Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας σε πρακτικές και τακτικές αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και καταστολής και κοινωνικού αυτοματισμού όπου ένας κλάδος εργαζομένων αντιπαλεύει τον άλλο κλάδο.

Συμπαρατασσόμαστε με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με αγώνες, γιατί τέτοιες βαθιά αντιδραστικές μέθοδοι δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.

Ταυτόχρονα καλούμε τους εργαζομένους να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας και να αγωνιστούμε και για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

 

Παναρέτου Ελευθέριος                                   Πασχάλης Αθανάσιος

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου “ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ”: Όλοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος 23 Ιούνη στις 7.30μμ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 7.30 μ.μ. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ...

Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Α. Αττικής ” Αλ. Δελμούζος”: Δεν νομιμοποιούμε την πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ο βομβαρδισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Κυριακής, κλιμακώνει τον...

Σωματεία Ν. Κυκλάδων: Όλοι στην πλατεία Μαιούλη 24 Ιούνη στις 19.00

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00! ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ...