Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου

Καταγγελία του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ για τη νέα κλήση σε απολογία

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι,

“COSCO” -ΣΕΠ – DPORT,  κυβέρνηση  και κατασταλτικοί μηχανισμοί, επιδιώκουν για άλλη μια φορά να ποινικοποιήσουν τη δράση μας, να βάλουν εμπόδια στη δράση του Σωματείου μας  που παλεύει για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα,  για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Οκατασταλτικόςμηχανισμός   της ΣΕΠ ΑΕ – θυγατρικήεταιρεία του μονοπωλίου της COSCO  –  και του κράτουςεντείνει την επίθεση του  με χαλκευμένεςκατηγορίεςενάντια στο  αγωνιστικό Δ..Σ. του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ  και τους λιμενεργάτες,  που παλεύουν  για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτωνμας με νέακλήση σε απολογία του  προέδρου  Μ. Μπεκρη για την  Απεργία  την 1η ΜΑΗ 2019 στο ΣΕΜΠΟ του Πειραιά!

Στελέχη της  ΣΕΠ ΑΕ  – COSCO –   μεθοδευμένα  κατονομάζουν τον πρόεδρο και  μέλος του ΔΣ  του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, και μας κατηγορούν για παρεμπόδιση συγκοινωνιών και  εργαζομένων να μπούνε για δουλειά, στην απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς του 2019. Ζητούν  να  κατανομαστούν και να διωχθούν  συνάδελφοι μας.

          Η  αγωνιστική πορεία του Δ.Σ  του σωματείου  ΕΝΕΔΕΠ  και η    μαζική –  μαχητική συμμετοχή των λιμενεργατών  στην   ΑΠΕΡΓΙΑ  την Πρωτομαγιά  2019   καθώς και η  πολύμορφη δράση  μας ,  ιδιαίτερα   την περίοδο που διανύουμε σε συνθήκες πανδημίας  για την  υπεράσπιση  της υγείας  και των δικαιωμάτων μας, αποτελεί εμπόδιο στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης – COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και γενικότερα.

Η ωμή επέμβαση της εργοδοσίας  και του μηχανισμού  (3) τρεις   μέρες πριν την απεργία  της 26ης Νοέμβρη που ομόφωνα αποφάσισε το Δ.Σ. ΕΝΕΔΕΠ,  αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους  στο λιμάνι.

     Η  Εργατική Πρωτομαγιά    αποτελεί  ορόσημο της ταξικής πάλης    για να καθιερωθεί το οχτάωρο συγκροτημένα εργασιακά   και συνδικαλιστικά δικαιώματα ,  που σήμερα  με μίσος εφοπλιστές , βιομήχανοι, τραπεζίτες,  COSCO  και τα άλλα μονοπώλια   επιδιώκουν να τα καταργήσουν με τον νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ μετά από εντολή  του κεφαλαίου.

Τους λέμε πως είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν πως έτσι θα μας σταματήσουν να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας , για μια καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειες μας. Υπόλογοι είναι οι ίδιοι και η πολιτική τους, που δεν παίρνουν μέτρα προστασίας για την υγεία μας , που κρύβουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο λιμάνι γενικότερα στα ΜΜΜ, που δεν έχουμε πρόσβαση στην δημόσια υγεία, που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ένταξης μας στα ΒΑΕ, που έχουν επιβάλει την εκ περιτροπής εργασία και μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους. Η τρομοκρατία και η σιγή νεκροταφείου δεν θα περάσει και την απάντηση τους θα την πάρουν άμεσα  στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ   ΜΑΧΗ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ -ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

 

Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας:

  • Άμεσα δωρεάν επαναλαμβανόμενα μαζικά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στο με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος διενέργεια διαγνωστικού τεστ για όλα τα μέλη τις οικογένειας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του εργαζομένου
  • Με ευθύνη του κράτους και των COSCO-DPORT, συνεχής προμήθεια προϊόντων για απολύμανση με πιστοποίηση.
  • Προστασία των ευπαθών ομάδων, να μείνουν εκτός εργασίας χωρίς να έχουν καμία απώλεια εισοδήματος ή άδειας με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους του λιμανιού, γραφεία, προβλήτες, αποθήκες χωρίς καμιά επίπτωση στον εργαζόμενο.
  • Άμεσα απαιτούμε στελέχωση των δομών Υγείας, των Νοσοκομείων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργία νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και του απαραίτητου εξοπλισμό στα νοσοκομεία. Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.

Χρειάζεται να δυναμώσει  ο  κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων στο λιμάνι για:

  • Να μην τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο που καταργεί εργατικές κατακτήσεις
  • Να μη τολμήσει η κυβέρνηση να βάλει χέρι στα σωματεία των εργατών, στο «δικαίωμα του συνέρχεσθαι», να κόψει τα κουλά της από το δικαίωμα στην απεργία. Δεν θα ανεχθούμε κανέναν απεργοσπαστικό μηχανισμό κυβέρνησης κι εργοδοσίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τις ειδικότητες στα λιμάνι.

  • Να μετατραπούν όλες οι 16αρηδες στη ΣΕΠ ΑΕ-DPORT, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης με όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Να δοθεί το επίδομα των ΒΑΕ κι έκτατο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
  • Προσλήψεις με όρους που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς όρους για όλους , νέους και παλιούς εργαζόμενους. Μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους Απασχόλησης. Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

 

Comments are closed.