Καταγγελία των Συνδικάτων Μετάλλου Αττικής και Κατεργασίας Ξύλου για τα ελλιπή έως και ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

image_pdfimage_print

Κύριοι,

Χθες  Τετάρτη 6/11/2019 , σε έλεγχο που έγινε στο Πλοίο ΦΑΝΤΑΣΙΑ , στο Πέραμα , από την Μικτή Επιτροπής Περάματος – Σαλαμίνας για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας , όπου εκτελεί επισκευές η Επιχείρηση ΝΕΟΔΟΧΟΣ, διαπιστώθηκαν πολύ σοβαρές παραβιάσεις των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας , καθώς οι σκαλωσιές ήταν ακατάλληλες , χωρίς προστατευτικά ρέλια , με άμεσο κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των εργαζομένων , καθώς πολύ καλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δεκάδες σακαταμένοι συνάδελφοι και πολλοί που έχουν χάσει τη ζωή τους από πτώσεις  από ακατάλληλες σκαλωσιές  .

Επίσης σε πρόσφατη  καταγγελία μας (Α.Π. 127/2019) ,  καταγγέλλαμε σοβαρές παραβάσεις των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο Πλοίο IONIAN STAR, στα Ναυπηγεία ΚΟΡΟΥ στη Σαλαμίνα , που βεβαιώθηκαν από την Μικτή Επιτροπή Ελέγχου Περάματος – Σαλαμίνας στις 31/10/2019 .

Δυστυχώς εκτός της σωρείας αυτών των παραβάσεων επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για ύπαρξη αμίαντου στο παραπάνω Πλοίο , καθώς  δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα έγγραφα ότι το Πλοίο είναι ελεύθερο αμιάντου και γι’ αυτόν το λόγο δόθηκε διακοπή εργασιών και ελήφθησαν  δείγματα για περαιτέρω εξέταση από τον Δημόκριτο .

Τα αποτελέσματα που τελικά βγήκαν  δείχνουν την ύπαρξη αμίαντου πράγμα που  σημαίνει ότι η Πλοιοκτήτρια Εταιρεία και το Ναυπηγείο οδήγησαν το Πλοίο προς επισκευή αδιαφορώντας πλήρως για την ζωή και την υγεία των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτό  . Για τον λόγο αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας για την διερεύνηση των όσων καταγγέλλουμε .

Δυστυχώς άλλη μια καταγγελία έρχεται να προστεθεί  στο πλήθος των  καταγγελιών των Σωματείων μας , για τα ελλιπή έως και ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για την αναγκαιότητα των καθημερινών και ουσιαστικών ελέγχων από τις Μικτές Επιτροπές , που με επανειλημμένες κινητοποιήσεις , παρεμβάσεις , υπομνήματα ζητάμε από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις  , όπου το μόνο που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια είναι να υπονομεύουν την λειτουργία τους .

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Comments are closed.