Καταγγελία για τις συλλήψεις εργαζομένων στη Μαλαματίνα

Δημοσιεύτηκε στις

Ψήφισμα Εργατικών Συνδικάτων

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και ύπουλη μεθόδευση που έγινε από κράτος – εργοδοσία- δυνάμεις καταστολής ενάντια στον αγώνα των εργαζόμενων της ”Μαλαματίνα” που συνεχίζουν για 8 μήνες την απεργία τους για την ακύρωση των άδικων απολύσεων των συναδέλφων τους και για ΣΣΕ με κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Αφού επιστρατεύτηκαν μεγάλες δυνάμεις από ΜΑΤ, αστυνομία κλπ ενάντια στην απεργιακή κινητοποίηση που έγινε έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνα, την Τετάρτη 16 Μάρτη, αφού για ακόμη μια φορά επιτέθηκαν και χτύπησαν τους εργαζόμενους, προχώρησαν σε μια άθλια και μεθοδευμένη κίνηση ενάντια σε συνδικαλιστές.

Συγκεκριμένα, στο Δικαστικό Μέγαρο, έξω από τη δικαστική αίθουσα που ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του Σωματείου εναντίον των τριών πρώτων απολύσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της “Μαλαματίνα” απαίτησε τη σύλληψη τριών απεργών οι οποίοι ήταν να καταθέσουν ως μάρτυρες, μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος τους. Οι τρεις απεργοί συνελήφθησαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΑΤ Σίνδου.

Πρόκειται για τον Γιάννη Νιβορλή, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, τον Γιώργο Λιάκα, γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στη “Μαλαματίνα” και τον Νίκο Χαριζάνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης αμέσως μετά εξαφανίσθηκε.

Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, στις οποίες συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι από την Μαλαματίνα, με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, ανέδειξαν ακόμη πιο έντονα πως η ζωή των εργαζόμενων με ασφάλεια, αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένα δικαιώματα, και τα κέρδη των λίγων είναι ασυμβίβαστα.

Για αυτό και η εργοδοσία της Μαλαματίνα προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση. Για αυτό και οι δυνάμεις καταστολής παίρνουν οδηγίες κατευθείαν από την εργοδοσία, για το πως θα χτυπήσουν την απεργία των εργαζόμενων.

Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν. Οι εργαζόμενοι δεν κάνουμε πίσω.

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας έχουν αξία!

Απαιτούμε να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία στους συλληφθέντες. Απαιτούμε να απομακρυνθεί εδώ και τώρα όλος ο κατασταλτικός μηχανισμός που έχει στηθεί στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα.

Τα Συνδικάτα:

Συνδικάτα Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας,

Εργατικό Κέντρο Νάουσας,

Σωματείο εργαζόμενων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική ν. Θεσσαλονίκης,

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας,

Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης,

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης,

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης,

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης,

Ένωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης,

Σωματείο Εργαζόμενων στο Φάρμακο Κ. Μακεδονίας,

Σωματείο Τύπου Χάρτου Κ. Μακεδονίας,

Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας.

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις σε CEPAL και doValue – Απετράπηκαν πλειστηριασμοί(BINTEO-ΦΩΤΟ)

Μετά από κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων στα funds CEPAL και doValue απετράπηκαν πλειστηριασμοί λαϊκών...

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...

Το Συνέδριο της IndustriAll, οι μηχανισμοί των εργοδοτών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του QATARGATE δεν έχουν θέση στην Θεσσαλονίκη!

       Στην Θεσσαλονίκη των αγώνων και της εργατιάς δεν έχουν θέση οι υπηρέτες των...