Καταγγελία της ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ για παραβίαση της Διεθνής Σύμβασης Εργασίας από την ναυτιλιακή εταιρεία IONIAN GROUP

Δημοσιεύτηκε στις

Με βάση τα δρομολόγια που έχει κοινοποιήσει η ναυτιλιακή εταιρεία «IONIAN GROUP» αυτή την περίοδο για τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της «MARE DI LEVANTE» και «FIOR DI LEVANTE» είναι τα εξής:

Στη γραμμή Κυλλήνη – Ζάκυνθο το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «MARE DI LEVANTE» εκτελεί 4 δρομολόγια καθημερινά (σε περίπτωση μεταφοράς καυσίμων 5), από Δευτέρα μέχρι Σάββατο είναι από τις 05:30 έως τις 20:30 και Κυριακές – Αργίες από 07:30 έως 20:30. Προσθέτοντας τον χρόνο προετοιμασία του πλοίου και αποκατάστασης με την λήξη δρομολογίων, το αποτέλεσμα είναι οι ναυτεργάτες να υπερβαίνουν τις 117 ώρες!!! εργασίας εβδομαδιαίως.

 

Στη γραμμή  Κυλλήνη – Κεφαλληνία το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «FIOR DI LEVANTE» εκτελεί 4 δρομολόγια καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι Σάββατο είναι από τις 05:15 έως τις 20:30 και Κυριακές – Αργίες από 07:00 έως 20:30. Αντίστοιχα οι ώρες εργασίας των ναυτεργατών υπερβαίνουν τις 117 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως.

Τα εξαντλητικά δρομολόγια σε συνδυασμό με τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων, παραβιάζεται η Διεθνή Σύμβαση Εργασίας 180/1996 και το Π.Δ 152/2003, που καθορίζουν τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών, ενώ σοβαρός είναι ο κίνδυνος την ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

          Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση την καταγγελία και την έγγραφη ενημέρωση μας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων...

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για τα απανωτά ατυχήματα στα μεταλλεία Βωξίτη

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗN «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ» ΤΗΣ METLEN ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Μετά...

Διαμαρτυρία ΟΒΣΑ και Εμπορικών Συλλόγων στο υπ.Οικονομικών(ΦΩΤΟ)

«Δεν θα πληρώσουμε πάλι τα σπασμένα – Πάρτε μέτρα τώρα», «Πλήρης κατάργηση της τεκμαρτής...