Καταγγελία της ΠΕΜΕΝ και της Συντονιστικής Επιτροπής ΚΕΣΕΝ/ Μηχανικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές

0
image_pdfimage_print

Οι τεράστιες καθυστερήσεις στην έναρξη της τηλεκπαίδευσης στο ΚΕΣΕΝ καθώς και η απουσία οποιασδήποτε μέριμνας και στήριξης, διογκώνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Να παρθούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας, όλα τα μέτρα για την πραγματοποίηση και του τελευταίου κύκλου Β΄ Μηχανικών. Το Υπουργείο έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις και η ακύρωση του κύκλου σημαίνει νέες καθυστερήσεις και καθεστώς μακράς ανεργίας για τους σπουδαστές του ΚΕΣΕΝ.
  • Πραγματοποίηση εμβόλιμης εξεταστικής λίγες μέρες μετά το τέλος των εξετάσεων στις 29/6/2020, που να περιλαμβάνει τους σπουδαστές που ολοκληρώνουν τους κύκλους στις 17/6/2020. Με τον προγραμματισμό που έχει το Υπουργείο αυτή τη στιγμή στέλνει τους σπουδαστές, που ενδεχομένως να οφείλουν 1-2 μαθήματα μετά την εξεταστική, σε εμβόλιμη ή κανονική εξεταστική με την νεα ακαδημαική χρονιά!
  • Να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα, παίρνοντας υπόψιν μπαρκα-ξέμπαρκα, σε σπουδαστές που βρίσκονταν κοντά στην 5ετία, για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.
  • Άμεση επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σπουδαστές και καθηγητές με την πλατφόρμα. Είναι απαράδεκτο να καταμετρώνται απουσίες σε σπουδαστές, που με την έναρξη της τηλεκπαίδευσης δεν είχαν λάβει κωδικούς ή αντιμετώπιζαν προβλήματα συνδεσιμότητας.
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σπουδαστών του ΚΕΣΕΝ, των οποίων ο κύκλος διεκόπη στις 11 Μάρτη 2020 και από τότε έχουν εισέλθει σε καθεστώς ανεργίας και ομηρίας, ενώ μένει ακόμα τουλάχιστον ένας μηνας (29/6/2020) μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών.
  • Τήρηση όλων των μέτρων καθαριότητας, απολύμανσης και υγιεινής στους χώρους του ΚΕΣΕΝ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
  • Να ολοκληρωθούν οι κύκλοι των Σωστικών, Ταχυπλόων κ.λπ. που είχαν παγώσει από 11 Μάρτη 2020. Σε κάποιους συναδέλφους κρατούνται από τότε τα πιστοποιητικά του,ς στη γραμματεία των Σωστικών.
  • Να δοθούν οδηγίες για την καταβολή των δικαιολογητικών, για το επίδομα σπουδών.

Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή των παραπάνω αιτημάτων για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης, στην οποία βρίσκονται οι μετεκπαιδευόμενοι στο ΚΕΣΕΝ και καλούμε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα για αγωνιστικές παρεμβάσεις.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ! ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ!

Share.

Comments are closed.