Κυριακή, Αύγουστος 18

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Τροφίμων για τους βανδαλισμούς στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας μια μέρα πριν το συνέδριο της Ομοσπονδίας

image_pdfimage_print

Καταγγέλλουμε την προκλητική επίθεση στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, από αγνώστους, που έδρασαν μέσα στα σκοτάδια το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή 22/2/2019…

Η επίθεση αυτή στο κτίριο που προκάλεσε ζημιές και αφήνει πολλά ερωτηματικά για την προέλευσή της, έρχεται μια μέρα πριν συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος- Τροφίμων και Ποτών που θα φιλοξενηθεί στο ΕΚΕ το Σαββατοκύριακο 23-24 Φλεβάρη.

Φαίνεται ότι οι δυνάμεις που δρουν μέσα στο σκοτάδι, ενοχλούνται από την παρουσία και δράση των ταξικών δυνάμεων και σπεύδουν να κάνουν αυτά για τα οποία τους διατάσσουν τα αφεντικά…

Το έδαφος για να δρουν τέτοιες δυνάμεις, βάζοντας στόχο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, καλλιεργεί η κυβέρνηση που προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου εξαπολύει την αντεργατική της επίθεση με αυταρχισμό, καταστολή, χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Εκεί βέβαια που δεν την φτάνουν τα δικά της μέσα καταστολής αφήνει ελεύθερα και τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, τους φασίστες, δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή, για να επιτεθούν στο εργατικό κίνημα.

Το έδαφος της επίθεσης απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα, «ποτίζει» ο κυβερνητικός- εργοδοτικός συνδικαλισμός, με αποκορύφωμα τη σαπίλα που αναβλύζει εν όψει του επικείμενου συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Με την ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ ομάδα Βασιλόπουλου) να βάζει εργοδότες και διευθυντικά στελέχη σε διοικήσεις σωματείων και Ομοσπονδιών, με Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες να τα έχουν μετατρέψει σε φάμπρικα επιχειρηματικής δράσης, με νοθείες για τη διαμόρφωση των συσχετισμών, με σωματεία φαντάσματα που εμφανίζονται μόνο μπροστά σε αρχαιρεσίες.

Ενοχλούνται και κινούνται στο σκοτάδι, όταν οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων, μπαίνουν καρφί στο μάτι της εργοδοσίας και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, βάζουν εμπόδια στα σχέδια των βιομηχάνων και παλεύουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Όταν κάνουν το Εργατικό Κέντρο σπίτι των εργατών, για να μπορέσουν κι άλλοι συνάδελφοι να μπουν στο δρόμο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, με μαζικές διαδικασίες, συνελεύσεις, συσκέψεις κτλ.

Ενοχλούνται όταν η Ομοσπονδία μας δεν τραβιέται σε κανένα πολυτελές θέρετρο για να κάνει συνέδριο μακριά από τους εργάτες, αλλά επιλέγει έναν τέτοιο χώρο, μέσα στην εργατούπολη της Χαλκίδας.  

Προχωράμε στις διαδικασίες του 30ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, στην οργάνωση του αγώνα μας. Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ενότητα και δράση στον κλάδο μας, μαζί με τους εργαζομένους των άλλων κλάδων, για να κερδίσουμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Comments are closed.