Καταγγελία της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών για την απόλυση του Γραμματέα του Κλαδικού Συνδικάτου Κεντρικής Μακεδονίας και εκλεγμένου στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

0

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης Ενδυμάτων του Βασιλόπουλου Απόστολου για το όργιο ασυδοσίας, τις συκοφαντίες και τα ψέματα που ξεδιάντροπα, χωρίς κανένα δισταγμό επιστρατεύει με στόχο την απόλυση του Γραμματέα του Κλαδικού Συνδικάτου Κεντρικής Μακεδονίας και εκλεγμένου στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για μια βρώμικη, στημένη από την εργοδοσία συνδικαλιστική δίωξη, μια λυσσασμένη αντίδραση που μεθοδεύτηκε μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις (Δεκέμβρη ’17 και Γενάρη ’18) για να ακυρώσει στην πράξη κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα φτάνοντας στο σημείο, αφού είχαν πέσει στο κενό προηγούμενες προσπάθειες για απόλυση, να χρησιμοποιήσει ακόμα και εργαζόμενους οι οποίοι δεν ήταν καν παρών στο δήθεν περιστατικό εξύβρισης με «καρμπόν» καθ’ υπόδειξη της εργοδοσίας καταθέσεις ψεύδους και ντροπής.

Πρόκειται για μια καραμπινάτη αντεργατική μεθόδευση με την εργοδοσία να επικαλείται, εκπροσωπούμενη «επάξια» στην επιθεώρηση εργασίας από δικηγόρο στέλεχος της ΛΑΕ, ότι ο συνάδελφος κρίθηκε «ανεπαρκής» και «προκάλεσε τη διατάραξη του εργασιακού περιβάλλοντος».

Ενδιάμεσα η εργοδοσία δεν δίστασε να επικαλεστεί χρόνια προβλήματα υγειάς του εργαζόμενου και να προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 15 (ν.1264/1982) όπου απορρίφθηκε η απόλυση αφού ούτε πρόβλημα υγείας υπήρχε, ούτε ο συνάδελφος το απέκρυψε και ούτε εξύβρισε ή απείλησε τον εργοδότη.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, με αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις που επιδιώκουν να βάλουν φραγμό στην προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων.

Δεν μπορούν να αγγίξουν, να λερώσουν το ταξικό κίνημα. Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι η συμπεριφορά και η στάση των συνδικαλιστών του καθορίζεται με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες αθλιότητες θα βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, θα παρεμποδίσουν το ταξικό εργατικό κίνημα.

Μόνο γέλια και χλευασμό των εργαζομένων μπορεί να προκαλέσει η κατ’ εντολή της εργοδοσίας διαμαρτυρία εργαζομένων άκουσον άκουσον για τις απάνθρωπες συνθήκες στο χώρο εργασίας εξαιτίας της συμπεριφοράς του συναδέλφου που τους κάλεσε να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπου με την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων αποθράσυνε την εργοδοσία, έστρωσε το έδαφος και στον συγκεκριμένο εργοδότη.

Από τη μια γεμίζουνε με νέα όπλα τη φαρέτρα της εργοδοσίας για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και από την άλλη χωρίς τσίπα μιλάνε για «προστασία της εργασίας» και «ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων» όταν απολύονται ακόμα και εκλεγμένοι οι οποίοι δεν εξαγοράζονται, δε συμβιβάζονται με την αντεργατική βαρβαρότητα.

Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία οι εργαζόμενοι του κλάδου να απαντήσουν με δυνάμωμα της συλλογικής δράσης, της οργάνωσης στο συνδικάτο τους, στο ταξικό εργατικό κίνημα. Να προτάξουν τις δικές τους ανάγκες, να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και επιτυχία της Πανελλαδικής απεργίας στις 8 Νοέμβρη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.