Καταγγελία της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών για την επίθεση αστυνομικών σε βάρος ιατρού στο Θριάσιο

image_pdfimage_print

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών  και   Υπάλληλων Γάλακτος  Τροφίμων και Ποτών καταγγέλλει  την απαράδεκτη, αυθαίρετη και αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών φρουρών και μελών της ομάδας ΔΙΑΣ ενάντια στη ψυχίατρο του Θριάσιου Νοσοκομείου και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας συνάδελφου Αφροδίτης Ρέτζιου.

 Στα πλαίσια το δόγματος «νόμος και τάξη» που η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να επιβάλει,εντάσσεται και η πρόσφατη τραμπουκική επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος της συναδέλφου, όταν εκείνη ζήτησε από τον αστυνομικό φρουρό κρατουμένου ασθενή να μην οπλοφορεί μέσα στην κλινική, μιας και αποδεδειγμένα η παρουσία όπλου σε τέτοιους ειδικούς χώρους εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ίδιων των ασθενών.

Καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο γεγονός που αποδεικνύει ότι όσο θα συνεχίζεται η ίδια  αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα  τόσο θα δυναμώνει η κρατική τρομοκρατία, που θα εκφράζεται με πολλούς τρόπους, όχι μόνο με επιθέσεις με ΜΑΤ και χημικά σε βάρος αγωνιζόμενων, αλλά και με τη καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Τόσο ο κλάδος όσο και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα γνωρίζουμε την τρομοκρατία, τον  αυταρχισμό, τις συλλήψεις και καταστολή, που επιστρατεύουν οι αστυνομικές δυνάμεις, μπροστά στις πύλες των  εργοστασίων κατά παραγγελία της εργοδοσίας και του πολιτικού της προσωπικού παλιού και νέου όταν οι εργάτες βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Γνωρίζουμε επίσης καλά την επιστράτευση των αστυνομικών δυνάμεων ως αρωγού ξεπουλημένων εργατοπατέρων, ως μηχανισμός παρεμπόδισης και καταστολής των συνδικαλιστών που αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν τις νοθείες σε Σωματεία,  Ομοσπονδίες και  Εργατικά Κέντρα.

Με βάση τα παραπάνω δεν αποτελεί έκπληξη η κατάπτυστη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής,που ο συγγραφέας της στα πλαίσια του “κοινωνικού αυτοματισμού” ζητάει και τα ρέστα δίνοντας κάλυψη στους τραμπουκισμούς των αστυνομικών οργάνων απαξιώνοντας την συνδικαλιστική και πολιτική ιδιότητα της συναδέλφου γιατρού.

  • Χαρακτηρίζει το να μην οπλοφορεί κάποιος σε ψυχιατρική κλινική ως “προοδευτική ευαισθησία”!
  • Θεωρεί πως μπορεί ο κάθε αστυνομικός να ζητάει στοιχεία από εφημερεύοντα γιατρό όποτε και επειδή αυτός το θέλει!
  • Κατηγορεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς συλλήβδην ως “φακελάκηδες”!
  • Αποκαλεί ψυχικά ασθενείς τα μέλη της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος της συναδέλφου.

Για τους εργαζόμενους η καλύτερη απάντηση είναι η συσπείρωση στα συνδικάτα και η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που κατακτήθηκαν κυριολεκτικά με αιματηρούς αγώνες και δεν σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς τους.

                                                                                Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.