Κυριακή, Σεπτέμβριος 15

Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου για την χειροδικία σε συναδέλφισσα

image_pdfimage_print

Ένα ακόμα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας σε βάρος εργαζόμενης αυτή τη φορά στο ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ έρχεται να προστεθεί σε τόσα και τόσα περιστατικά στους δήμους από τις  εκάστοτε δημοτικές αρχές .

Θύμα τραμπουκισμού και χειροδικίας έπεσε μια συναδέλφισσα στα  κοινωφελή προγράμματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες η συναδέλφισσα μαζί και με άλλους συναδέλφους το πρωί της Τρίτη 13/08/2019 πήγαν για εργασία μετά από εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου σε χωριό του Δήμου που ανήκουν για να καθαρίσουν το νεκροταφείο, εκεί βρέθηκε ο νέο-εκλεγμένος πρόεδρος του χωρίου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Σεπτέμβρη. Ο «κύριος» αυτός, άρχισε να βρίζει τους συναδέλφους  και να τους λέει άχρηστους και ανίκανους και όταν η συναδέλφισσα ζήτησε να μιλάει πιο όμορφα, τότε ο εν λόγο πρόεδρος την εξύβρισε της περιέχυσε ένα μπουκάλι νερό και ως αποκορύφωμα χειροδίκησε,  χτυπώντας της στο πρόσωπο.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ καταγγέλλει και καταδικάζει σε όλους τους τόνους, τον ξυλοδαρμό και των τραμπουκισμό συνολικά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία όπως στην περίπτωση της συναδέλφισας μας στον Δήμο Φαιστού.

Αυτή η περίπτωση δεν είναι τυχαία ούτε απομονωμένη. Τη στιγμή που τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, τη στιγμή που η εντατικοποίηση της δουλειάς με την ανοχή τόσο της σημερινής κυβέρνησης (ΝΔ) όσο και της προηγούμενης (ΣΥΡΙΖΑ), τσακίζει κόκκαλα. 

Οι διαφορετικές σχέσεις εργασίας  μέσα στους δήμους: κοινωφελή, εποχιακή αλλά και εργολαβική εργασία , έχουν αντικαταστήσει κάθε μορφή σταθερής και μόνιμης δουλειάς με ειδικότητα, ειδίκευση κ.α και την ίδια στιγμή γινόμαστε μάρτυρες ξυλοδαρμών, τραμπουκισμών αλλά και τρομοκρατίας των εργαζομένων από τους προϊστάμενους, αντιδημάρχους και προέδρους τοπικών συμβουλίων.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείχνουν καμία ανοχή, κανέναν φόβο σε τέτοιου είδους ενέργειες επίθεσης σε εργαζόμενους, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους, της επιτροπές αγώνα, να αντιμετωπίζουν την εργοδοτική επιθετικότητα, να μην σκύβουν το κεφάλι, να καταγγέλλουν τέτοια περάστηκα. Η απόκρυψη τέτοιων φαινομένων για «να κρατήσω τη δουλειά μου» δίνει το διαβατήριο στον κάθε επόμενο πρόθυμο να ασκήσει βία, τρομοκρατία σε νέα θύματα-εργαζόμενους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή ΦΑΙΣΤΟΥ, τόσο την απερχόμενη όσο και την επερχόμενη, άμεσα να πάρει θέση καταδίκης για το συμβάν και να γίνουν η απαιτούμενες ενέργειες για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους. Περιμένουμε από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων να καταδικάσουν το περαστικό αυτό μαζί και τον «κύριο» που τόλμησε να χειροδικήσει απέναντι σε μια εργαζόμενη. Σε αντίστοιχες ενέργειες καταδίκης και αλληλεγγύης της εργαζόμενης συναδέλφισσας καλούμε τους Συλλόγους εργαζομένων των ΟΤΑ στον νομό.

Η τρομοκρατία, η εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Comments are closed.