Καταγγελία της ΔΑΣ – ΕΚΗ για την απαράδεκτη αντιδημοκρατική πρακτική του Βοργιά

image_pdfimage_print

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, με περίσσιο θράσος επιδίδεται από χθες σε ένα αντιΠΑΜΕ ρεσιταλ προκειμένου να υπερασπιστεί το «πνευματικό του παιδί», ένα διασπαστικό σωματείο – σφραγίδα στον κλάδο του εμπορίου το οποίο δημιουργήθηκε για να παίξει το ρόλο του δούρειου ίππου της εργοδοσίας, μιας και δεν μπορούσε να ελέγξει το αντιπροσωπευτικό σωματείο του κλάδου.

Στην πρεμούρα του αυτή έφτασε στο σημείο να καλέσει την αστυνομία μέσα στο ΕΚΗ (!!!) και να τους ζητάει επίμονα να πάρουν τα στοιχεία και να συλλάβουν τους συνδικαλιστές – εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ που βρίσκονταν στο ΕΚΗ για να καταγγείλουν τις μαϊμού διαδικασίες σε αυτό το «σωματείο» της εργοδοσίας.

Η κατρακύλα του δεν έχει τελειωμό…

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μία φορά. Ο Βοργιάς βρίσκεται στον πυρήνα του μηχανισμού της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, του Παναγόπουλου, του Κιουτσούκη και του Καραγεωργόπουλου ( ο τελευταίος είναι ο εργοδότης – συνδικαλιστής που καθαιρέθηκε αμετάκλητα από την προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας λόγω των καταγγελιών συνδικαλιστών).

Τολμάει να εγκαλεί το ταξικό κίνημα για αντιδημοκρατική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, φέρνοντας τον θύτη στη θέση του θύματος;

Ποιος;

Αυτός που πρωτοστάτησε σε νοθείες σε μια σειρά σωματεία – φαντάσματα τα προηγούμενα χρόνια οι οποίες καταγγέλθηκαν στοιχειοθετημένα και αναλυτικά από τη ΔΑΣ στο τελευταίο συνέδριο του ΕΚΗ.

Αυτός που με δική του ευθύνη δεν έχει συνεδριάσει το ΔΣ του ΕΚΗ ούτε μία φορά από το Νοέμβριο που έγινε το Συνέδριο.

Αυτός που ακύρωσε την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΚΗ τον Μάρτιο με το έτσι θέλω.

Αυτός που μετέτρεψε το ΕΚΗ σε προεκλογικό κέντρο του στις Περιφερειακές Εκλογές, που χρησιμοποιούσε το ΕΚΗ για στήριξη δημοτικών συνδυασμών;

Αυτός που βγάζει αποφάσεις του ΕΚΗ χωρίς τα μέλη του ΔΣ να το γνωρίζουν.

Αυτός που υιοθετεί τις θέσεις σωματείων φαντασμάτων όπως το διασπαστικό που έχει πρόεδρο αυτοαπασχολούμενη και γραμματέα διευθύντρια σε εταιρία.

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, το ταξικό κίνημα δε θα σταματήσουν. Ίσα ίσα θα συνεχίσουμε στο δρόμο αυτό. Καλούμε όλους τους συνδικαλιστές, τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ να προβληματιστούν από αυτή την κατάσταση και να πάρουν θέση. Να μην επιτρέψουμε το ΕΚΗ να οδηγηθεί σε αυτό τον εκφυλιστικό κατήφορο.

Καλούμε στην άμεση σύγκληση του ΔΣ του ΕΚΗ που θα συζητήσει για :

  • Την άμεση σύγκληση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του ΕΚΗ που θα βάλει προγραμματισμό δράσης μπροστά στην θερινή σαιζόν για τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό και σε άλλους κλάδους που υποφέρουν από την εργοδοτική αυθαιρεσία και την εντατικοποίηση εργασίας.
  • Την εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος και την καταδίκη αυτών των πρακτικών του προέδρου.

Comments are closed.