Καταγγελία ΟΒΣΑ για τους πλειστηριασμούς

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι, συναδέλφισσσες

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για κατασχέσεις κατοικιών συναδέλφων. Η ασυδοσία κυβέρνησης τραπεζιτών και της ΔΕΗ ΑΕ δεν έχει όρια. Καλούμε τον λαό να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στην προστασία της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια που τους έχει ανοίξει η όρεξη να αρπάξουν τον ιδρώτα και τον μόχθο μιας ζωής των λαϊκών οικογενειών.

Θέλουν να μας ξεσπιτώσουν. Να μην το επιτρέψουμε.

Μετά  από το περιστατικό του Χιώτη συναδέλφου που για χρέη σε τράπεζα, του έχει έρθει ειδοποιητήριο κατάσχεσης της πρώτης και μόνης του κατοικίας το προσεχή  Νοέμβριο, έρχονται να προστεθούν και δυο νέα αποκαλυπτικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι η απαράδεκτη στάση της ΔΕΗ ΑΕ απέναντι σε συνάδελφο μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ  ΑΘΗΝΑΣ. Η επιχείρηση  στην περιοχή της Ραφήνας, έστειλε λογαριασμό για πληρωμή σε συνάδελφο που το σπίτι του κάηκε ολοσχερώς στη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε την περιοχή το καλοκαίρι του 2018. Ο συνάδελφος και η σύζυγος του, είναι και οι δυο μέλη  του συλλόγου και έχουν δυο μικρά παιδιά. Η σύζυγος του συναδέλφου είναι εκλεγμένη στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Θα μας βρουν απέναντι τους. Απαιτούμε να πάρουν πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση.

Το δεύτερο περιστατικό είναι ότι αύριο Τετάρτη 17/09 θα γίνει απόπειρα πλειστηριασμού σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα. Αφορά πρώτη κατοικία, οικογένειας από τον Μαραθώνα. Το μαγαζί καταστράφηκε από πυρκαγιά  το οποίο και αποτελούσε το εισόδημα της. Στην πυρκαγιά “έχασε” την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση. Η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη.

Καλούμε τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων να είναι σε ετοιμότητα μιας και αντίστοιχα προβλήματα έχουν  χιλιάδες συνάδελφοι. Καλούμε τους αυτοαπασχολουμένους της αττικής να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Συμμετέχουμε  στην κινητοποίηση αύριο  Τετάρτη 9 π.μ. στην Μαυροκορδάτου 13.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Καμιά οικογένεια στο δρόμο.

Comments are closed.