Πέμπτη, Μάιος 23

Καταγγελία Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ για τη θρασύδειλη επίθεση φασιστών στο Καπετανάκειο Γυμνάσιο – Λύκειο

image_pdfimage_print

Σήμερα το πρωί, συνδικαλιστές από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρέθηκαν στο πλευρό των μαθητών και των γονιών τους στο Καπετανάκειο, μετά τη χθεσινή θρασύδειλη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων φασιστοειδών.

Η επίθεση αυτή δεν ήταν τυχαία. Η αγέρωχη και αγωνιστική στάση των μαθητών να αναρτήσουν πανό ενάντια στο φασισμό και τις υποκεινούμενες από φασίστες κινητοποιήσεις φαίνεται να ενόχλησε τους απόγονους των ναζί, τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας, οι οποίοι προσπάθησαν οργανωμένα να τους εκφοβίσουν.

Τα παιδιά αυτά στο Καπετανάκειο, καθώς και σε πολλά άλλα σχολεία που γυρνάνε μαζικά την πλάτη στους φασίστες και δυναμικά τους πετάνε έξω από τα σχολεία, δείχνουν το δρόμο!

Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε της γειτονικής χώρας, αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον.

Η ελπίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών και της νεολαίας κόντρα σε πολεμοκάπηλους και εθνικιστές, σε κυβερνήσεις και εκμεταλλευτές. Αυτοί που βάζουν τους λαούς να σφάζονται, είναι οι ίδιοι που φέρανε τα σχολεία στην κατάσταση αυτή.

Οργανωμένα οι εργαζόμενοι-γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί να μην επιτρέψουμε να περάσει ο φόβος, το μίσος των εθνικιστών και το διαίρει και βασίλευε της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να καταδικάσουν το φασισμό, να αντιταχθούν στη μήτρα που τον εκτρέφει, το σύστημα της εκμετάλλευσης και να απομονώσουν αυτή την δράση των φασιστών. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας να κόψουμε το κεφάλι στον ναζισμό. Αυτό μπορεί και θα πράξει το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία !

Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών !

Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!

 

Comments are closed.