Καταγγελία για το πολύνεκρο ναυάγιο έξω από το ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα

0
image_pdfimage_print

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τόσο την κυβέρνηση της Ιταλίας , όσο και όλες τις άλλες «φιλελεύθερες» και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της ΕΕ για το πολύνεκρο ναυάγιο, έξω από το ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα, του πλοίου -φέρετρου που μετέφερε τους οικονομικούς πρόσφυγες από τη Γκάνα, Σομαλία και την Ερυθραία.

Αυτές οι ίδιες κυβερνήσεις βομβαρδίζουν τους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και εξωθούν εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις χώρες τους για «ένα καλύτερο αύριο» στη καπιταλιστική κόλαση.

Προκαλούν, ειδικά σήμερα, τα κροκοδείλια δάκρυα της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) που μέλος της είναι η ΓΣΕΕ, για τα προβλήματα των οικονομικών προσφύγων, γιατί έχουν στηρίξει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των χωρών της ΕΕ.

Η εργατική αριστοκρατία της Ευρώπης από τη μια μεριά, διοργανώνει φιλανθρωπικά σεμινάρια για τους μετανάστες αλλά από την άλλη, στηρίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Κάνει την πάπια στην στυγνή εκμετάλλευση των ξεριζωμένων.

Καλούμε τα συνδικάτα να καταγγείλουν την ΕΕ και την πολιτική της ενάντια στους μετανάστες που κατά χιλιάδες δολοφονούνται για τα κέρδη των επιχειρηματικών συμφερόντων.

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.