Καταγγελία του ΕΚ Πάτρας για νέο έγκλημα στη Δυτική Αχαΐα με νεκρούς μετανάστες εργάτες γης – Έκτακτη συγκέντρωση

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ!

Το Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει το νέο έγκλημα στον Απιδεώνα Δυτικής Αχαΐας με δύο νεκρούς μετανάστες εργάτες γης και πολλούς τραυματίες, όταν το όχημα που τους μετέφερε ανατράπηκε.

Χιλιάδες μετανάστες εργάτες γης, αδέρφια μας, δουλεύουν ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, σε άθλιες συνθήκες, ζουν μέσα σε τρώγλες και αποθήκες. Πληρώνουν και με το αίμα τους ακόμα, όπως σήμερα, κέρδη που χτίζονται στις δικές τους πλάτες, αφού μεταφέρονται στοιβαγμένοι σε καρότσες φορτηγών και τρακτέρ από και προς τα χωράφια.

Έχουν ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ, η ΕΕ, τα κόμματα που τη στηρίζουν, οι πρεσβείες των κρατών, αλλά και η Περιφέρεια, που υπογράφουν συμφωνίες για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μεγαλοτσιφλικάδων και παίζουν τη ζωή χιλιάδων ξεριζωμένων κορώνα γράμματα καλλιεργώντας τη σύγχρονη σκλαβιά. Κυβερνήσεις και ΕΕ έχουν ευθύνη που με τους πολέμους τους αναγκάζουν τους λαούς να παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς και με την πολιτική τους αδειάζουν τις τσέπες των εργαζομένων που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα.

Έλληνες και μετανάστες εργάτες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε! Παλεύουμε για αξιοπρεπής μισθούς και συνθήκες διαμονής, πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και τα χωράφια.

Καλούμε όλο τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, το λαό της περιοχής σε έκτακτη συγκέντρωση καταδίκης του εγκλήματος με τους νεκρούς και τραυματίες μετανάστες εργάτες γης.

Όλες και όλοι αύριο, Κυριακή 3 Νοέμβρη
στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου στην Κάτω Αχαΐα, στις 6:00 το απόγευμα.

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών – Ένωση Λογιστών Ελεγκτών ΠΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στη κινητοποίηση 14 Αυγούστου στο Λιμάνι του Πειραιά

ΚΑΜΊΑ εμπλοκή και στήριξη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού Λαού. ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Για την καταβολή του επιδόματος αδείας

Κάθε εργαζόμενος δικαιούται να λάβει από τον εργοδότη του το επίδομα αδείας, πριν την...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 14 Αυγούστου

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 7πμ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ...