ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΤΣΑ!
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ FULGOR (ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ)!
Τις τελευταίες ώρες, εργαζόμενοι του συνεργείου ΑΓΑΤΣΑΣ που εργάζονται στη Fulgor του ομίλου Στασινόπουλου, δέχονται απειλές ότι θα απολυθούν αν ψηφίσουν στις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου της Fulgor που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22/10.
Με εκβιασμούς και τελεσίγραφα να “αποσυρθούν” από το αναφαίρετο δικαίωμά τους να συμμετέχουν στις εκλογές του σωματείου τους, ο εργολάβος ΑΓΑΤΣΑΣ – κατ’ εντολή του Στασινόπουλου – προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να βάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.
Επιβεβαιώνεται ότι η πρόσφατη απόλυση στο εργοστάσιο της Fulgor, την Πέμπτη 16/10, ήταν 100% εκδικητική και είχε σκοπό να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζομένους του εργοστασίου ώστε να μην σηκώνουν κεφάλι, να μην διεκδικούν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας. Θέλουν να γυρίσουν τις ζωές μας αιώνες πίσω, σε εποχές σκοτεινές.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
Κανένας εργαζόμενος να μη φοβηθεί! Να σπάσει στην πράξη η εργοδοτική τρομοκρατία! Στεκόμαστε δίπλα τους και μαζί τους! Οι εργαζόμενοι στην ”Fulgor” έχουν την δύναμη να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οργανωμένοι απέναντι στην εργοδοσία και τα στηρίγματα της μπορούν να επιβάλλουν κατακτήσεις, μπορούν να ακυρώνουν την τρομοκρατία και την επίθεση στα δικαιώματα τους.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, που επεκτείνουν και ελαστικοποιούν τον εργάσιμο χρόνο και θέτουν εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση των εργαζόμενων. Για μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο καθώς και 6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο για τα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, το ωράριο να είναι καθορισμένο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις».
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους
ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!