Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής

Κανένας διανομέας έξω στο καύσωνα πρίν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα για τα κέρδη των επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΕΞΩ ΣΤΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΠΡΙΝ ΘΡΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Από τις 10 Ιουλίου το Συνδικάτο έχει προειδοποιήσει για τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν ώστε να εξασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος διανομέας δεν θα δουλεύει εν μέσω καύσωνα. Απαιτήσαμε να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους διανομείς που βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς!

Απαιτήσαμε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η διανομή σε όλες τις επιχειρήσεις, τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες , ώστε να μη βάλουν σε  κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

Φαίνεται ότι ορισμένοι εργοδότες κάνουν ότι δεν ακούνε βέβαια, όπως στο κατάστημα της εταιρείας ‘ΓΡΗΓΟΡΗΣ’ στο Σύνταγμα που ο διανομέας καλέστηκε να παραδώσει παραγγελίες παρότι ακόμα και το Υπουργείο έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, όπως επίσης σε κατάστημα στην Ιερά Οδό όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν χωρίς aircondition. Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται με κάθε τρόπο σε όλες  τις αλυσίδες εστίασης  της Αθήνας, όπως GOODYS EVEREST, PIZZA FUN , κ.α.

Μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου, σταμάτησε η διανομή σε αυτά τα καταστήματα.

Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της εργοδοσίας που βάζει το κέρδος πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Να σταματήσει η διανομή με δίκυκλο όλες τις μέρες του καύσωνα για το διάστημα 12:00 -17:00μμ
  • Χορήγηση όλων των απαραίτητων ΜΑΠ και όλων των αναγκαίων προμηθειών για την αντιμετώπιση της ζέστης (π.χ. δωρεάν δροσερό νερό, συχνότερα διαλλείματα κ.λ.π)

Περισσότερα

ΕΛΕΠΑ -Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Ιστορικός περίπατος στην Καισαριανή 9 Μάη

Περίπατος στα βήματα της ιστορίας Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και το Κλαδικό Σωματείο...

Σωματείο Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων- Πλυντηρίων Πειραιά “Η Αργώ”: Κάλεσμα στη συγκέντρωση 27 Απρίλη στο Υπ. Οικονομικών

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στους ΟΤΑ

Στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στους ΟΤΑ – Κάλεσμα σε εργαζόμενους και γονείς να...