Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δημοσιεύτηκε στις

Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, κ. Κυρανάκη για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση θα συνεχιστεί. Αποδεικνύει ότι υπάρχει σταθερό σχέδιο ευθυγραμμισμένο με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου ώστε η κοινωνική ασφάλιση, η σύνταξη, να μετατραπεί σε αποκλειστικά ατομική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου με όχημα τη λειτουργία κεφαλαιοποιητικών συστημάτων, των επαγγελματικών ταμείων, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση.

Το κράτος και η εργοδοσία με σταθερά βήματα απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη στην κοινωνική ασφάλιση, ανοίγεται με αυτόν τον τρόπο ακόμη καλύτερο πεδίο κερδοφορίας για την επιχειρηματική δράση στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης με ακόμη μεγαλύτερο κόστος για τους εργαζόμενους.

Οι αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφιστήκαν με τελευταίο το νόμο Κατρούγκαλου έβαλαν τις βάσεις για να προωθηθεί αυτή η κατεύθυνση ακόμη περισσότερο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτό θα σημάνει χειρότερες παροχές σε όλα τα επίπεδα, συντάξεις, υγεία, πρόνοια για χιλιάδες εργαζόμενους που αποδεδειγμένα είναι οι μόνοι που πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. Να βάλουν εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Περισσότερα

Η μνήμη των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών, των αλύγιστων ηρώων της τάξης μας, είναι παρακαταθήκη αγώνα

Η μνήμη των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών, των αλύγιστων ηρώων της τάξης μας, είναι παρακαταθήκη...

Η παιδική εκπομπή του ΠΑΜΕ Αγριόχηνες, συμμετέχει στο αφιέρωμα του 904 αριστερά στα FM στον Μάνο Λοΐζο

Συμμετέχει στο αφιέρωμα του 904 αριστερά στα FM στον Μάνο Λοΐζο με τίτλο ΚΑΤΩ...

Σχόλιο για τη Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΓΣΕΕ

Αν κάτι έμεινε από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΓΣΕΕ, είναι η...