Κάλεσμα του Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών Χανίων συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Δημοσιεύτηκε στις

Οι αγρότες της περιοχής μας βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους του αγώνα. Έστησαν αγωνιστικό μπλόκο στον κόμβο για τα Μεγάλα Χωράφια. Το υψηλό κόστος, οι μειωμένες τιμές, η άγρια φορολόγηση, οι συνέπειες του εμπάργκο, η επιβολή της αντιαγροτικής ΚΑΠ, οδηγεί τους αγρότες μας στο σταδιακό ξεκλήρισμα τους.

Τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην μικρομεσαία αγροτιά, είναι συνέχεια της ίδιας αντεργατικής πολιτικής που πετσόκοψε και δικά μας δικαιώματα. Χαμηλά μεροκάματα, πενιχρό ταμείο ανεργίας, μείωση του αφορολόγητου ορίου, αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, συντάξεις πείνας, συνεχής υποχρηματοδότηση σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας κλπ.

Εργάτες, αγρότες, μικροί ΕΒΕ αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα επιβίωσης. Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από Κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο, πρέπει να απαντήσουμε ενιαία. Αγρότες, εργάτες, μαγαζάτορες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, να δυναμώσουμε την πάλη μας, να πολλαπλασιάσουμε τις εστίες αντίστασης με στόχο την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Να επισκεφθούν το μπλόκο, να δώσουν κουράγιο στους αγωνιζόμενους αγρότες. Να δείξουν την αλληλεγγύη τους με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο. Ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας αγώνας!

 ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Κάτω τα χέρια από την Κούβα

Ο δολοφονικός αποκλεισμός της Κούβας βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των χρονίως πασχόντων, των...

Eργατικά Κέντρα Αθήνας – Πειραιά: 3 Μάη ο Εργατικός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαϊδάρι-Καισαριανή 2026

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 1. Τα ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ και ΠΕΙΡΑΙΑ στο πλαίσιο των...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Κάλεσμα σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο 14 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία.

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 12/3 σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων για...