Κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην συγκέντρωση την Δευτέρα 22 Απρίλη στο Σύνταγμα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι στην συγκέντρωση  Δευτέρα 22 Απρίλη, 6.30 μμ στο Σύνταγμα

ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Προσυγκέντρωση 6.00 μμ στην Παλιά Βουλή

  

  Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες την Δευτέρα 22 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο  ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εργαζόμενοι γονείς, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, δίνουμε απάντηση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που επιδιώκει να ψηφιστεί στα μουλωχτά μια ακόμα αναδιάρθρωση που σαρώνει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

 Το νομοσχέδιο αυτό εκτός όλων των άλλων αντιδραστικών που προβλέπει  όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την υπάρχουσα θλιβερή κατάσταση στα Λύκεια της χώρας, αλλά αντίθετα την υποβαθμίζει ακόμα πιο πολύ, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.  

 Μέσα από τις διατάξεις του, η Γενική Παιδεία σταματάει στη Β΄ Λυκείου, η  Γ’ Λυκείου να μετατρέπεται σε ένα έτος στενά προπαρασκευαστικό για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με το πρόγραμμά της να περιορίζεται κυρίως στα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.

 Προστίθενται νέες εξεταστικές δοκιμασίες ακόμα και για την απόκτηση του απολυτηρίου, ενώ κατά τ’ άλλα παραμένει ο ανταγωνισμός για μια θέση στα πανεπιστήμια, διατηρώντας και την παραπαιδεία, την οποία υποτίθεται πως θέλει να καταπολεμήσει.

 Με το ίδιο νομοσχέδιο προχωρούν οι αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με νέες αλλαγές στον χάρτη των ΑΕΙ, με «πυξίδα» τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ρυθμίσεις για αναγνώριση των τίτλων των κολεγίων κ.ά. 

Όλοι μαζί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο σύγχρονο, που δεν θα εξοντώνει μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση.

Απόσυρση εδώ και τώρα του νομοσχεδίου.

 

Tο ΔΣ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Συμπαράσταση στους συμβασιούχους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει και συμπαραστέκεται στους συμβασιούχους Εργασιακούς Συμβούλους των ΚΠΑ2 Πειραιά,...

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής: Κάλεσμα 25 Γενάρη σε σύσκεψη για την ειδική αγωγή

Γονείς παιδιών στην ειδική αγωγή, στηρίζουμε την σημαντική πρωτοβουλία για τα παιδιά μας του...